Xbox Series X controller, releasedatum, prijs

Xbox Series X: Alles wat we tot nu toe weten over de volgende Xbox

Special

Microsoft pakt al flink uit met onthullingen en aankondigingen voor de Xbox Series X. Ondanks dat Sony een startschot leek te geven, is het Microsoft die al wat games heeft laten zien.

Hardware en specs

De Xbox Series X is dus de naam van de volgende Xbox, althans de naam van het model. Microsoft refereert er het liefst met gewoon Xbox na hun volgende generatie console.

De specs van de console zijn behoorlijk interessant, want met ruim 12 Teraflops zou de console twee keer zo snel zijn als de Xbox One X. Voor degene die van tech details houden, raden we vooral aan om de link even te checken.

Qua hardware verandert er wel een hele boel. De console lijkt veel meer op een pc toren dan op een ‘tradionele’ console. Ondanks dat kunnen fans de console ook gewoon weer horizontaal plaatsen, zonder dat je problemen krijgt met de Discs die je erin stopt.

De controller krijgt overigens ook wat kleine wijzigingen. Zo is de D-pad anders en moet de controller nog lekkerder in de hand liggen en is er een knop toegevoegd, die vergelijkbaar is aan de share-knop van de DualShock 4.

De console maakt overigens gebruik van een SSD van 1TB, maar is uitbreidbaar middels een speciale slot. Hierdoor zou er nagenoeg geen datasnelheid verlies gaan, maar we zijn alleen wel bang dat de kaartjes zelf niet te betalen zijn als ze uitkomeen.

Xbox Series X controller

Xbox Series X Games

Microsoft heeft zelf nog niet zo heel veel games laten zien, maar andere ontwikkelaars en uitgevers hebben al hun kans gekregen om hun games te tonen. Van Microsoft zelf zagen we tot nu toe slechts één game, maar wel gelijk een die we erg graag wilden zien, namelijk Senua’s Saga: Hellblade 2! We moeten nog even wachten, maar in juli krijgen we meer first party games te zien.

Andere uitgevers mochten dus al in mei hun games laten zien. Alhoewel we kunnen discussiëren over de term gameplay kwamen er een hele lijst games voorbij.

 • Vampire: The Masquerade Bloodlines 2
 • Dirt 5
 • Madden NFL 21
 • Yakuza: Like A Dragon
 • Scorn
 • Bright Memory Infinite
 • Releasedatum

  De releasedatum staat nog niet in steen gegraveerd, maar een ‘foutje’ op de site van Microsoft leek te verklappen dat we met Thanksgiving al met de console aan de slag kunnen. Halverwege/ eind november was ook de periode dat de PlayStation 4 en Xbox One in de schappen kwam en de kans is groot dat dit zich herhaald. Er bestaat echter wel een kans dat de console niet overal tegelijk verschijnt. Dit deed Microsoft namelijk ook bij de Xbox One.

  Ook qua prijs is het nog gokken, al wordt de prijs van 499 wel vaak genoemd. Of dat ook daadwerkelijk haalbaar is met al die geavanceerde hardware moet nog blijken. Het zou natuurlijk ook kunnen dat Microsoft de Xbox Series X met een klein beetje verlies verkoopt om de winst uit de verkoop van games, Xbox Game Pass en Xbox Live Gold te halen. We houden het in ieder geval voor je in de gaten. Zodra we iets horen, zullen we uiteraard dit bericht weer voorzien van een update.

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.