Xbox Bethesda

Xbox kan investering Bethesda terugverdienen zonder multiplatform te gaan

Nieuws

Xbox baas Phil Spencer is ervan overtuigd dat de 7,5 miljard dollar door het bedrijf is terug te verdienen zonder dat de games van Bethesda multiplatform gaan.

Microsoft verraste vorige maand vriend en vijand met de aankondiging dat het Zenimax had overgenomen. Er ontstond echter onduidelijkheid over de exclusiviteit van de games van Bethesda.

In een gesprek met Kotaku geeft Spencer een volmondige ja op de vraag of Xbox de 7,5 miljard kan terugverdienen zonder de games van Bethesda op andere consoles te brengen.

Spencer geeft de volgende uitleg op zijn antwoord:

“Daar wil ik niet over praten. Deze deal is niet gedaan om games weg te halen bij een ander spelersbestand. Nergens in de documentatie die we hebben samengesteld, stond: ‘Hoe voorkomen we dat andere spelers deze spellen spelen?’ We willen dat meer mensen games kunnen spelen, niet minder mensen om games te gaan spelen.

“Maar ik zal ook in het model zeggen – ik beantwoord gewoon direct de vraag die je had – als ik denk aan waarop mensen gaan spelen en het aantal apparaten dat we hadden, en we hebben xCloud en pc en Game Pass en onze consolebasis, ik hoef die games niet op een ander platform uit te brengen dan de platforms die we ondersteunen om de deal voor ons te laten werken. Wat dat ook betekent. “

Na de aankondiging van de aankoop liet Spencer al weten dat alle deals die al met Sony stonden gewoon gehonoreerd worden.

Alhoewel Spencer dus niet echt duidelijk aangeeft dat de games van Bethesda niet naar de PlayStation 5 zullen komen, is het toch iets waar we rekening mee moeten houden. Wat vinden jullie hiervan?

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.