Assassin's Creed Valhalla

Wereld Assassin’s Creed Valhalla wel groter dan Odyssey

Nieuws

Assassin’s Creed Valhalla wordt misschien niet de grootste Assassin’s Creed qua speeltijd, maar wel qua speelwereld.

Gamers hadden eigenlijk kritiek op de grootte van het Oude Griekenland van Odyssey, maar als we producer Julien Laferrière mogen geloven dan heeft wordt de wereld van Valhalla nog groter. In een interview kreeg de producer de volgende vraag:

“Het eerste dat de spelers interesseert, is de grootte van de wereld in vergelijking met wat je eerder hebt gedaan in odyssey, Origins, de laatste twee delen uit de serie. Is het vergelijkbaar, is het groter, is het vergelijkbaar?”

Daarop gaf Julien Laferrière het volgende antwoord:

“Ik zou eigenlijk zeggen dat het qua bereik waarschijnlijk iets groter is dan Assassins Creed Odyssey. Ik heb in dit stadium niet de exacte cijfers, maar we hebben niet alleen het hele land gecreëerd, in dit geval Engeland, maar ook een groot deel van Noorwegen. Er zijn andere geheime werelden, waar ik vandaag niet over kan spreken, die hebben bijgedragen aan de grootte van het spel. Het is geen klein spel, het is een spel dat duidelijk ambitieus is en de spelers vele uren speelplezier zal bieden.”

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

2 thoughts on “Wereld Assassin’s Creed Valhalla wel groter dan Odyssey

  1. “het qua bereik waarschijnlijk iets groter” Dit is een beetje een vage uitspraak. Hij zegt niet letterlijk dat de speelmap groter is.

    Dit is niet een spel dat ik op de voet volg omdat het toch niet op Steam uitkomt op release datum. (Maar het Viking thema spreekt me zeker wel aan) Dus wellicht dat ik wat info gemist heb, maar in eerdere berichten werd gemeld dat Valhalla kleiner zou worden (ik ging er vanuit dat men toen over de map sprak) maar nu *lijkt* het erop dat de map toch groter word? In welk opzicht word het kleiner dan? Betekend dit dan dat het hoofdverhaal nog korter word en nog meer afhankelijk word van sidequests dan in Odyssey? Een game dat bekritiseerd werd vanwege de vele (saaie) sidequests? Dat zou echt een hele slechte ontwikkeling zijn als je het mij vraagt.

    vragen, vragen, vragen..

    1. Wat ik begrijp is de map groter, maar ik denk dus het verhaal sneller uit te spelen. Ik hoop niet dat de map opgevuld wordt met veel ‘lege’ eilanden of zoals jij zegt side-quest. Tenzij ze die leuker weten te maken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.