Video

Column-nation: Een reactie uitlokken?!

Xbox

De eerste persconferenties van de E3 zijn al voorbij en we hebben al heel wat moois voorbij zien komen en zullen vandaag ook weer een hoop te zien krijgen, maar er is iets wat me heel erg bijgebleven is.

Microsoft’s Phil Spencer gaf namelijk tussen alle aankondiging te kennen dat het hardware team van Xbox aan de “volgende Xbox” bezig is. Het zou niet om een nieuwere Xbox One (X) gaan, maar echt een nieuwe generatie Xbox.

Het bleef een beetje hangen, omdat het me eigenlijk niet het moment leek om dit aan te kondigen, maar ergens verwachtte ik het ook wel weer. Ik zal het even proberen uit te leggen.

De geruchten over de “PlayStation 5” zijn er al wel, maar over een Xbox Two wordt nagenoeg niet gesproken. Zo zou begin dit jaar al dev-kits van Sony’s nieuwe console zijn uitgedeeld aan uitgevers.

Ook zou er al bekend zijn welke GPU en CPU de console gebruikt.
Voor we het in de gaten hadden, werd er al over een mogelijke releasejaar gesproken. Bronnen van Kotaku lieten namelijk weten dat de console op zijn vroegst pas in 2020 zou verschijnen.

Dit werd uiteindelijk ook (min of meer) door Sony bevestigd, want die liet weten dat de console ‘pas’ in 2021 op de markt komt. Echter liet het bedrijf eerder al blijken dat de PlayStation 4 in “de laatste levensfase” was.

Actie reactie

Kortom denk ik dat Sony op een slinkse wijze een reactie bij Microsoft probeert los te peuteren. Nu deze generatie consoles verlengd lijkt te worden met tussentijdse upgrades (in de vorm van de Pro en X) lijkt het onmogelijk om te voorspellen wat de concurrentie gaat doen.

Vandaar dat Microsoft misschien wel alvast laat weten dat er een volgende generatie console komt. Ze hadden er anders niet echt een goede reden voor, aangezien ze toch een behoorlijke line-up met games voor de Xbox One en pc lieten zien.

Het is dus even afwachten op wat Sony vanavond gaan doen. Gaan ze nu weer reageren op Microsoft? Of houden ze het geheel nog even mysterieus om als een verrassing in de (nabije) toekomst uit het niets met een onthulling te komen? Of is de PlayStation 4 Pro bijna overal uitverkocht, omdat er nog een tussentijdse upgrade komt?! We zullen het vannacht gaan beleven!

Hoe denken jullie over de komst van een nieuwe generatie consoles? Laat het ons vooral weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.