Top 5 meest geanticipeerde games voor 2018 van Roel

Special

Er staan heel erg veel nieuwe games gepland voor komend jaar, maar wat zijn nou eigenlijk de tofste? Dit zijn de vijf games waar ik het meest naar uitkijk.Ghost of Tsushima Sucker Punch

5. God of War

God of War is altijd leuk om te spelen, een fijne hack-and-slash game waar je lekker in los kan gaan. Eerdere God of War-games heb ik altijd met veel plezier gespeeld en dat gaat met deze zeer waarschijnlijk ook gebeuren. In de nieuwe heb je je zoontje bij je, maar belangrijker; een terugkerende bijl!

4. Monster Hunter: World

Een grote open wereld, een stapel toffe monsters en een veel te groot zwaard die je eigenlijk helemaal niet kan tillen. Dat is al genoeg om mij warm te krijgen voor Monster Hunter: World en de bèta die tot tweemaal toe live is geweest heeft me over het randje geduwd. Eerlijk is eerlijk, echt zeker dat het een toffe game wordt ben ik niet, maar het zal zeker de nodige uren vermaak opleveren.

3. Red Dead Redemption 2

Ik heb de eerste helemaal kapot gespeeld, en als ik denk aan een tweede die mooier en uitgebreider is, dan zit dat wel goed. Lekker als een cowboy een veel te grote wereld onveilig maken. Nu ik het zo opschrijf klinkt het een beetje als Westwood the game, of andersom natuurlijk.

2. Sinner: Sacrifice for Redemption

Deze souls-like game heeft de feel van een kruising tussen Dark Souls en Zelda, als dat geen gouden combinatie is, weet ik het ook niet meer. Sinner: Sacrifice for Redemption staat gepland voor eind april en ik kan niet wachten.

1. Ghost of Tsushima

Hij is pas net aangekondigd en niemand heeft een idee wanneer de releasedatum is, maar dit de game die mij het meest intrigeert. De sfeer in de trailers doet mij denken aan Nioh en als het qua gameplay ook nog in de buurt komt dan heb ik een favoriet. Ik blijf het voorlopig op de voet volgen.

Ook nog..

Natuurlijk zijn Death Stranding en Cyberpunk 2077 net als voor veel gamers de favorieten. Alleen zijn er nog geen indicatie van releasedata en dus heb ik ze voor het eind bewaard. Ik denk dat we zo maar als verrassing op de E3 een vlotte release van Cyberpunk 2077 kunnen tegenkomen, maar dat is slechts speculatie. Death Stranding is, ondanks dat ik geen flauw idee heb wat voor game het gaat worden, de game die mij het meest van alle hyped heeft gemaakt.

De nieuwe game van FromSoftware, ondanks dat er totaal geen zekerheid dat het in 2018 zal uitkomen, maar ik ben groot fan van alles wat er uit die studio komt. Ze hebben laten weten dat ze met meerdere games bezig zijn, er zal er vast wel een in 2018 uitkomen. Die zal sowieso tof zijn. Omdat de release zo onzeker is heb ik ‘m uit mijn lijstje gehouden.

Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.