metro exodus

Top 5 meest geanticipeerde games voor 2018 van Boyd

Het is december: de tijd van oliebollen, kerst, vuurwerk en loze beloftes voor het volgende jaar. We hebben dit jaar ook weer gave games gehad, maar wat kunnen we volgend jaar verwachten? Wij van Gamingnation wachten allemaal met smart op de spellen uit 2018, maar ook bij ons verschillen de smaken. Welke games schat ik hoog in voor 2018? Lees maar snel het verhaal hieronder! De volgorde is overigens willekeurig en representeert niet mijn hype voor de spellen.

1. Metro Exodus

             

Ik begon een paar jaar geleden met het lezen van de Metro-boeken, geschreven door de Russische auteur Dmitry Glukhovsky, om vervolgens over te stappen naar de games gebaseerd op deze reeks. De Metro-serie combineert een mistroostige sfeer met horrorelementen zoals alleen Russen dat kunnen, waarbij ook nog een fantastisch verhaal wordt verteld. In een ander jasje zouden Metro: 2033 en Metro: Last Light standaard FPS-spellen zijn, maar ontwikkelaar 4A Games wist er een bijzondere ervaring van te maken.

In 2018 zal Metro Exodus verschijnen. Hoewel het spel niet direct gebaseerd is op het werk van Dmitry Glukhovsky (net als Metro: Last Light), is het wel geïnspireerd door het boek Metro 2035 en zal het een direct vervolg zijn in de gamereeks. Je speelt wederom als Artyom, de hoofdrolspeler in de boeken en in de spellen. Je zal de metrotunnels verlaten met een groep Spartan Rangers om leven te vinden in het oosten van het land.

Het spel zal non-lineair zijn en survivalelementen bevatten, iets wat de twee vorige delen beide niet hadden (buiten het vervangen van de luchtfilters van jouw gasmasker). Je zal je weer wanen in een prachtige post-apocalypische wereld vol met gevaarlijke monsters, terwijl je afhankelijk zal zijn van verse lucht om je de pijnlijke dood te besparen. Ik kan niet wachten op dit spel!

2. Vampyr

Vampyr is een action-RPG van DontNod (bekend van Life is Strange) die volgend jaar zal verschijnen. Persoonlijk ben ik geen fan van Life is Strange, maar ik respecteer de studio wel voor het vermogen om een goed en emotioneel verhaal te kunnen overdragen via dit medium.

Je speelt als een vampier in Londen tijdens de Spaanse griepepidemie in 1918. Voorheen was je een dokter genaamd Jonathan Reid, een dokter die uiteindelijk is veranderd in een bloeddrinkende ondode. Je zal als dokter steeds schommelen tussen de afgelegde eed van Hippocrates en de drang om te overleven.

Je zal in het spel de mogelijkheid hebben om op een pacifistische manier te spelen, zodat je geen enkel slachtoffer hoeft te maken. Je kan praten met mensen, maar je kan ook bloed drinken en doden om meer kracht te krijgen. Je zal verschillende wapens en vaardigheiden/krachten kunnen gebruiken om van jouw tegenstanders af te komen. Londen is een semi-open wereld, met vier districten waarin jij kan spelen. De studio heeft veel onderzoek gedaan om Londen zo waarheidsgetrouw over te laten komen.

Ik ben erg benieuwd naar dit spel, omdat het veel potentie heeft. Als het verhaal op de juiste manier wordt overgebracht en de speler genoeg ruimte krijgt om zijn eigen pad te bepalen, kan Vampyr de verrassing van 2018 worden. De kans is er echter ook dat DontNod teveel zal leunen op het succes van Life is Strange, zodat we een visueel boek krijgen met klunzige animaties en voorspelbare personages. Ik ben echter positief gebleven tot op heden en vertrouw het team om ons een goede vampierenervaring te geven!

3. Anthem

Ik hoor echt niemand hierover praten en ik snap maar niet waarom. Anthem is een spel van Bioware dat volgend jaar zal verschijnen. Het gaat om een open-world action-RPG, die zowel singleplayer als multiplayer gespeeld kan worden. Online kan er met vier man samen worden gevochten tegen monsters en andere slechteriken die de wereld te bieden heeft.

De trailers geven ons prachtige graphics en geweldige omgevingen, maar ook de gave mogelijkheid om vrijuit rond te vliegen met  speciale pakken. Deze pakken heten Javelins, die uitgedosd kunnen worden met verschillende wapens, gadgets en vaardigheden. Elke Javelin heeft weer een andere rol, zoals de Ranger en de Colossus. Je kan dit vergelijken met de klassieke classes in RPG’s, dus we kunnen verschillende soorten pakken verwachten die de normale rollen zullen vervullen (tank, rogue, warrior en ga zo maar door).

Een RPG van Bioware is altijd iets om naar uit te kijken, ook al hebben ze een kleine uitglijder gemaakt met Mass Effect Andromeda. Laten we hopen dat het spel ook substantie heeft buiten het gave uiterlijk en de interessante ideeën. Een RPG die met meerdere mensen gespeeld kan worden in een prachtige wereld? Dit lijkt een daadwerkelijke comeback te worden van Bioware!

4. The Last of Us Part II

 

The Last of Us Part II….moet ik echt meer zeggen? Hoewel we nog vrijwel niks weten over het vervolg op de kaskraker uit 2013, kunnen we Naughty Dog er wel op vertrouwen dat ze het tweede deel met even veel liefde gaan behandelen als het origineel. We kunnen weer een geweldig verhaal, prachtige graphics en fenomenaal acteerwerk verwachten, net als dat we dit kennen van de Uncharted-reeks. Laten we hopen dat The Last of Us Part II nog meer te bieden heeft en het verhaal op een respectvolle en interessante manier voortzet!

5. Sea of Thieves

Het wordt weer eens tijd dat Rare een goed spel gaat uitgeven, toch? Sea of Thieves is een piratenspel dat zich afspeelt in een open wereld, waarin je samen moet werken met andere spelers om te navigeren, te zeilen, queesten te voltooien en tegen andere piraten te vechten. Het gaat om een gedeelde wereld, dus je zal geregeld andere (groepen) spelers tegenkomen om mee samen te werken (of juist tegen te vechten).

De graphics van het spel geven de grappige en luchtige sfeer van Sea of Thieves aan. Het gaat om plezier hebben, niet om het realisme. Je kan als speler bijvoorbeeld ook uit een kanon worden geschoten, wat natuurlijk hilarisch is. Uiteraard draait het ook om de chaotische samenwerking tussen de spelers en dat je niet weet wat je kan verwachten van de wereld om je heen. Je kan plotseling een andere groep tegenkomen die het op jou gemunt hebben, of net doen alsof ze vrienden van je zijn om je in de val te lokken.

Als Rare en Microsoft dit spel goed aanpakken en een degelijke release geven, kan dit spel een hit worden door onder andere de streampotentie. Veel Twitchers en YouTubers zullen dit spel samen spelen vanwege de toegankelijkheid, de humor en de manieren om samen met (en tegen) andere spelers te spelen. Wordt Sea of Thieves een meesterwerk? Dat denk ik niet, maar ik denk wel dat één van de leukere spellen van 2018 gaat worden!

Tagged
Boyd Willemsen
Typische IT'er die gek is van games en tech en al wat jaartjes schrijft voor Gamingnation.
http://Gamingnation.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.