The Division kent grootste week voor een nieuwe video-game franchise ooit

Nieuws

Ubisoft laat weten dat The Division niet alleen dagrecords verbreekt, maar ook de eerste week van de verkoop bracht het meeste op voor een nieuwe video-game franchise ooit.

The Division betacontrole 2

In de eerste vijf dagen van verkoop bracht de nieuwe MMORPG van de uitgever een slordige 330 miljoen dollar op. Nadat de game het Ubisoft-record in de eerste 24 uur heeft verbroken, is The Division nu ook de beste verkochte Ubisoft-game en de best verkochte nieuwe game-franchise ooit tijdens de eerste week.

“The Division heeft in de eerste week van release de toppositie bereikt in de industrie, wat een overweldigende prestatie is. We zijn enorm trots op de teams en danken alle miljoenen spelers die de game steunen,” zegt Yves Guillemot, CEO en mede-oprichter van Ubisoft. “The Division is het meest recente voorbeeld van onze potentie om indrukwekkende games te maken waarbij spelers betrokken zijn en dit delen met al hun vrienden en de rest van de community.

The Division verbreekt ook het betrokkenheids-record van Ubisoft. De game heeft de grens van 1,2 miljoen spelers in afgelopen weekend gepasseerd. In de eerste week hebben spelers meer dan 100 uur via de Ubisoft-servers gespeeld.

“Naast de recordbrekende resultaten qua sales, toont de game ook de hoogste resultaten ooit op het gebied van betrokkenheid voor een Ubisoft-game. Een beloning voor het harde werken en investeringen in ons online infrastuctuur en servers,” zegt Stephanie Perotti, Vice President Online Services, Ubisoft. “We bieden een online ervaring aan die de rest van de industrie evenaart waarbij kwaliteit en verbinding enorm belangrijk zijn voor The Division en de spelers.”

Tijdens launch was The Division de best bekeken game op Twitch en heeft sindsdien de top 5 niet verlaten. Ook heeft de game op YouTube meer dan 57 miljoen views gegenereerd in één week tijd.

Ook wij zijn nog druk bezig met de game, verwacht binnenkort een uitgebreide review van deze game!

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.