Hands-on Previews Special

Special: Nintendo Post E3 Event – Deel 2

Nintendo, Nintendo Post E3 Event, Robert Buckert

In het eerste deel van deze special heb ik uitgebreid stilgestaan bij Pokémon: Let’s Go Pikachu en Super Mario Party. Nintendo liet tijdens het event meer zien van deze games en nam een aantal twijfels weg. Na de presentatie mochten wij als pers zelf ook aan de slag.

Veel om uit te proberen!

In een andere ruimte waren allerlei Nintendo Switch systemen opgesteld met bijbehorende veelal nog niet uitgebrachte games. In de tijd die we kregen kon ik helaas niet alles uitproberen, daarom ligt de focus in dit tweede deel op Pokémon: Let’s Go Pikachu, Killer Queen Black en natuurlijk Super Smash Bros Ultimate.

Games als FIFA 19, Dragonball FighterZ, Starlink en Toad Treasure Tracker waren ook allemaal uit te proberen. Echter vond ik deze games buiten Starlink niet interessant genoeg om veel tijd aan te besteden. Bij het kijken naar anderen leek FIFA 19 bijvoorbeeld (weer) veel op FIFA 18 en kon Dragonball FighterZ mij niet echt enthousiast maken. Daarnaast is Toad Treasure Tracker een game die mij niet erg kon verrassen, ondanks de nieuwe Super Mario Odyssey levels. Als WiiU eigenaar blijft het pijn doen om zoveel remakes/ports te zien verschijnen.

Killer Queen Black, Nintendo, Nintendo Switch

Klein beginnen

Killer Queen Black is een vreemde eend in de bijt tussen de andere twee grote knallers van Nintendo. Echter heeft het mij wel positief verrast. Op het eerste gezicht lijkt Killer Queen Black op een wannabe indie game en eigenlijk is het dat ook. Toch weet Nintendo hier de juiste snaar te raken door de oneindige pret/ruzie en mogelijkheden die de game biedt. De medewerker benadrukte meermaals dat het spel eigenlijk pas goed werkt als er acht spelers meedoen. Tijdens het spelen van de demo was het vanzelfsprekend niet mogelijk om online naar spelers te zoeken, dus duurde het even voor er genoeg offline spelers gevonden konden worden.

Uiteindelijk konden we aan de slag en was het al snel duidelijk dat Killer Queen Black vooral draait om tactisch samenwerken. In twee teams van vier barst de strijd los en is het mogelijk om op meerdere manieren te winnen van het andere team. De eerste manier is om de ‘Killer Queen’ twee keer te vermoorden. Een andere manier is om als team zo snel mogelijk de meeste bessen te verzamelen. De laatste manier is om een slak onderin het speelveld naar de overkant te brengen. Vaak is deze laatste manier erg effectief en bevat een groot verrassingselement. Tijdens onze twee potjes werden we namelijk vooral afgeleid door de streken van het andere team en waren we totaal niet bezig met de slak.

Het spel is erg vermakelijk, echter blijft het een onbeantwoorde vraag wat Nintendo nog aan de game doet om genoeg te variëren. Naast het online gedeelte is het niet bekend of er bijvoorbeeld nog een singleplayer mode wordt toegevoegd. Samen met het prijskaartje zal dit het succes Killer Queen Black bepalen.

Let's Go Pikachu, Pokemon, Pokeball

De Poké Ball Plus

In deel 1 van deze special ben ik al uitgebreid ingegaan op de Pokémon: Let’s Go Pikachu. Na het spelen van de demo was daar weinig aan toe te voegen. Tenminste, aan wat er op het scherm gebeurde. De controller was namelijk de Poké Ball Plus en dat was even wennen. Het vangen van Pokémon, door het gooien van de bal, werkte goed. Alleen vergt het wat oefening om net als in Pokémon Go een mooie vangtechniek te ontwikkelen. Lastiger was het om de Poké Ball Plus te gebruiken om rond te lopen en acties in de game te bevestigen of te annuleren. Het kleine joystickje (de open knop van de Poké Ball) wordt voor grote handen een uitdaging. Verder zitten de ‘A’ en ‘B’ knop zitten op een andere plek. Dit zorgde bij mij voor onhandige gameplay. Het lijkt me echter een kwestie van wennen.

Of deze extra accessoire de moeite waard is, vind ik voor nu nog lastig om te zeggen. Het geeft in ieder geval een realistische toevoeging aan de game. Het blijft waarschijnlijk een kwestie van smaak of het gooien en rondlopen met de Poké Ball Plus zal aanspreken.

Wordt dit de beste Smash ooit?

Het lijkt erop of Nintendo alles op alles zet om deze nieuwe Super Smash Bros een groot succes te maken. Hoewel veel mensen denken dat deze laatste game een remake is van de laatst uitgebrachte WiiU versie, is dat te kort door de bocht. Het volledige speltempo is namelijk op de schop gegaan. Alles speelt een stuk sneller en lijkt qua tempo op Super Smash Bros Melee. Daarnaast waren er nieuwe levels te zien, zijn alle karakters opnieuw gebalanceerd en zijn er voor sommigen nieuwe Smash bal aanvallen.

Uiteindelijk gaat het om het plezier en de strijd om tegen anderen te vechten. Hopelijk zal daarom het online gedeelte een grote rol gaan spelen. Al blijft een offline potje tegen vrienden in mijn ogen het allerleukst. Daar mochten wij ook beelden van maken, bekijk ze hieronder:

Twee lange specials over het Post E3 Event van Nintendo. Er is veel informatie naar buiten gekomen die nog niet bekend was. Laat even weten naar welke game jij het meest uitkijkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.