Special

IndieNation: SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech

Soms verschijnen er ‘hidden gems’ op de markt die meer aandacht verdienen dan dat ze krijgen. In dit geval gaat het om SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech van Image & Form Games. Vanaf 23 april zal de review voor SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech te lezen zijn op Gamingnation. Wat kan je verwachten?

Wellicht dat je het nog niet weet, maar SteamWorld is een serie spellen dat zich afspeelt in hetzelfde universum, maar per spel compleet verschillen van gameplay-stijl. Zo verscheen SteamWorld: Tower Defense in 2010, wat – uiteraard- een Tower Defense-spel is. SteamWorld Dig verscheen in 2013, wat een actie-platformspel is. Toen kwam Steamworld Heist uit in 2015 , een turn-based strategiespel. Ondanks de variatie hebben de spellen allemaal twee elementen die overeen komen: de grafische stijl en de post-apocalyptische setting, gevuld met mensachtige robots.

Nu komt ontwikkelaar Image & Form Games vanaf 25 april met SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech; een turn-based RPG met kaarten. Het spel speelt zich af in een fantasywereld, waarin alle personages uiteraard bestaan uit bouten en moeren. Zonder al te veel verklappen heeft het spel een interessant verhaal en leuke humor, waardoor je al gauw een zwak krijgt voor iedereen in jouw team. Daarbij is de gameplay makkelijk om te begrijpen, maar kom je meer dan eens voor een lastige uitdaging te staan….maar daar lees je vanaf de 23e meer over!

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech zal vanaf 25 april verschijnen voor de Nintendo Switch.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.