Special 2

Opinie: Bah weer hetzelfde Dragon Ball Z riedeltje..

Dragon Ball Project Z Dragon Ball Z

Voor de aankondiging van Dragon Ball Project Z was ik eigenlijk erg sceptisch. Het verhaal van de serie kunnen de meeste inmiddels wel dromen.. Of heb ik daar als enige last van?

De Dragon Ball Z anime kende in het begin van dit millenium een groot succes op tv. De serie werd dagelijks uitgezonden op Cartoon Network en later op Yorin (wat nu bekend is als Veronica). Wie dit zich nog kan herinneren, weet waarschijnlijk ook nog hoe vaak ze de serie opnieuw hebben uitgezonden. Het kon zo maar eens gebeuren dat ze midden in een saga besloten om vanaf het begin opnieuw te starten. Aangezien er destijds niet zo veel communicatiemiddelen (internet was eigenlijk al heel wat als je dat had), bleef ik toch kijken in de hoop dat ze alsnog verder zouden gaan waar ze gebleven waren. Op een gegeven moment werd het ‘kijken’ meer op de pc een spel spelen of gewoon op de Nintendo 64 en later de Gamecube/ PlayStation 2 spelen en iedere dag even zappen om te zien of er al vordering was in het verhaal.

Helaas duurde het zo lang dat ik de Saiyan Saga inmiddels wel kan dromen, mede dankzij de games die destijds verschenen en ironisch genoeg hetzelfde verhaal voorschotelde.  Ook de Namek, Android en Cell Saga zijn zo vaak voorbij gekomen dat ik er eigenlijk niet meer van genieten. Oké, sommige momenten blijven wel episch, zoals wanneer Goku voor het eerste transformeert in een Super Saiyan, of Gohan in een Super Saiyan 2 in zijn gevecht met Cell.

Wat ik eigenlijk wil zeggen, is dat ik bang ben dat ik hierdoor misschien niet zo van Dragon Ball Project Z zal gaan genieten. Het verhaal volgt Goku en dat betekent weer het ‘herkauwen’ van de Saiyan Saga om vervolgens weer in Namek tegen de Ginyu Force en Freeza te strijden en het hele riedeltje met de Androids aan te zien.

Godzijdank waren er ook al games die iets van Dragon Ball GT lieten zien. Iets waar vele destijds niet konden wachten om die op tv te zien, maar helaas lang op zich liet wachten. Net als de Buu Saga..

Maar toch weet ik bijna zeker dat ik Dragon Ball Project Z in huis moet halen. Die zag je niet aankomen, he?! Althans ik ben namelijk wel erg benieuwd naar hoe deze actie-RPG gaat spelen. Het hoeft voor mij geen open wereld game te zijn, want het verhaal is eigenlijk zo lineair dat je er toch weinig aan kunt toevoegen om het nog interessanter te maken. Nou ja misschien weten Bandai Namco en CyberConnect2 wel iets in te voegen, waardoor het geheel een andere kijkje geeft op deze serie. Herkennen jullie dit gevoel of kijken jullie wel uit om Goku’s verhaal nogmaals te ervaren? Laat het ons vooral weten in de reacties!

2 Comments

 • Avatar
  Reply
  Roy
  03, 02, 2019 9:13 pm

  Ik kan ook niet wachten op de release van deze RPG…wel wil ik eraan toevoegen dat de reden waarom het vroeger zo vaak werd herhaald was omdat funimation nog niet klaar was met vertalen…daarnaast zul je als je beetje hebt opgelet tijdens de serie dat de stemmen af en toe anders waren dan een andere aflevering..eerste 53 afleveringen vertaald door pioneer, daarna kregen we funimation vertaling en tijdens cell/cell games saga af en toe bluwater (UK)vertaling zo was dragon ball gt volledig bluwater vertaling op de NL tv….los daar van op tv was dbz 276 afleveringen en is de volledige funimation vertaling op bluray 291 afleveringen (niet geknipt en met bloedscenes)

  • Joey Hasselbach
   Reply
   Joey Hasselbach
   04, 02, 2019 8:23 pm

   Ja die stemmen was me inderdaad wel opgevallen. Is die volledige funimation ook te krijgen in Nederland met ondertiteling? Sommige scenes zijn echt veel beter met bloedscenes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.