Special

Nieuwsoverzicht Nintendo Direct 8 maart

Nintendo Direct, nintendo, nintendo switch, nintendo 3ds

In deze korte Nintendo Direct werd erg veel aangekondigd. Hieronder een overzicht van de games met bijbehorende releases en/of extra informatie.

Nintendo Direct, nintendo, nintendo switch, nintendo 3ds

Nintendo 3DS Headlines

WarioWare Gold – 27 juli
Met 300 games de grootste in de serie. Gebruik alle mogelijke besturingswijzen die de Nintendo 3DS biedt.

Dillon’s Dead-Heat Breakers – 25 mei
Kruising tussen actie en torenverdedigingsgame. Voeg eigen ontworpen mii’s aan de game toe voor een speciale ervaring.

Mario and Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr. Journey – 2019
De titel van de game verraadt de gameplay; wissel tussen Mario en Luigi, Bowser en Bowser Jr. in deze nieuwe game uit de franchise.

Detective Pikachu – 23 maart
Naast de game zal er ook een grote Pikachu amiibo op de releasedag worden uitgebracht.

Luigi’s Manison (GameCube) – 2018
Herbeleef dit verhaal van de GameCube op de Nintendo 3DS.

Nintendo Switch Headlines

Kirby Star Allies – 16 maart (eerste update 28 maart)
De update zal onder andere ‘droomvrienden’ bevatten uit andere games van de Kirby franchise. De game zal het hele jaar worden voorzien van updates waarbij nieuwe droomvrienden worden toegevoegd.

Ōkami HD – zomer 2018
In de Nintendo Switch versie is het mogelijk te tekenen door middel van het touchscreen of de Joy-Con controllers. Dit hangt samen met de speelstijl die gebruikt wordt.

Sushi Striker: The Way of Sushido – 8 juni
Zowel beschikbaar voor de Nintendo Switch als voor de Nintendo 3DS. Via de online speelstand is het mogelijk om de strijd aan te gaan tegen andere spelers.

Octopath Traveler – 13 juli
Er werden twee nieuwe personages nader besproken. De handelaar Tressa en de apotheker Alfyn. Daarnaast komt er ook een speciale editie van de game uit. Deze editie bestaat uit een pop-up boek met daarin de achtergrondverhalen van de acht speelbare personages, een kaart van de wereld en een munt die gebruikt wordt in de game.

Travis Strikes Again: No More Heroes – 2018
Een race, puzzel en actiegame die bestaat uit zeven ‘games’ met elk een eindbaas.

Dark Souls Remastered – 25 mei
Er wordt een zogenoemde ‘netwerktest’ gepland, waarin spelers de game kunnen uitproberen. Details hierover worden nog bekendgemaakt. Samen met de game verschijnt ook de amiibo van Solaire of Astora.

My Nintendo punten in te wisselen

Tussen de headlines door werd het vernieuwde puntensysteem voor My Nintendo leden toegelicht. Vanaf 6 maart kunnen gouden punten gebruikt worden om korting te krijgen in de Nintendo eShop. Hoe dit precies werkt is in een ander artikel op de site besproken.

Nog meer Nintendo Switch Headlines

Mario Tennis Aces – 22 juni
Naast de basistechnieken worden er ook nieuwe vaardigheden besproken. Focusslag, focussprint, stuntslag en speciale slag zijn hier enkele voorbeelden van. Er is echter ook een modus die het laat bij eenvoudige regels. En bij de ‘sla je slag’ modus staat de bewegingsbesturing centraal. In deze Mario Tennis game is het ook mogelijk om het online tegen elkaar op te nemen. Hierbij zullen toernooien en evenementen worden georganiseerd. Tot slot werden er ook nog korte beelden getoond van de ‘Avontuur’ modus.
Voordat de game verschijnt zal de game tijdens een nog aan te kondigen datum online uit te proberen zijn.

Captain Toad: Treasure Tracker – 13 juli
De game, al eerder verschenen op de WiiU, komt binnenkort naar de Nintendo Switch en Nintendo 3DS. Enkele toevoegingen naast het origineel zijn levels uit Super Mario Odyssey.

Undertale – ‘Ooit’
De beelden waren bijzonder, maar tegelijkertijd ook nietszeggend. Een game om in de gaten te houden.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy – 10 juli
Crash komt voor het eerst naar een Nintendo systeem in deze gebundelde editie van drie games. De graphics zijn volledig vernieuwd in vergelijking met de originele games.

Little Nightmares Complete Edition – 18 mei
Bevat alle eerder uitgebrachte DLC en een exclusief masker door de PAC-MAN amiibo te scannen.

South Park: The Fractured But Whole – 24 april
De vorig jaar uitgebrachte South Park game komt ook naar de Nintendo Switch. De DLC moet nog wel los worden aangeschaft via een season pass. Hierbij zit ook nieuwe DLC die voor dit jaar op de planning staat.

Hyrule Warriors Definitive Edition –  18 mei

ARMS – 31 maart
Nintendo organiseert vrij regelmatig een Global Testpunch. Op deze manier is de game tijdelijk gratis te spelen. Mocht je twijfelen om deze game aan te schaffen dan is dit de perfecte mogelijkheid om te bekijken of ARMS de moeite waard is.

Splatoon 2 event en update

De Europese finale van het Splatoon 2 kampioenschap zal gehouden worden in Zwitserland op 31 maart. Naast de gevechten zal er ook een virtueel concert worden gegeven door het muzikale duo uit Splatoon. Het hele event is live te volgen via het YouTube kanaal van Nintendo Nederland.

Splatoon 2 krijgt ook een update naar versie 3.0. De update bevat nieuwe kledingstukken, nieuwe levels en de extra rank X. Maar dat was nog niet alles. Er werd namelijk een story mode aangekondigd. Deze verschijnt komende zomer onder de naam; Octo Expansion.

SUPER SMASH BROS

Als grote verrassing werd als afsluiting een teaser vrijgegeven van Super Smash Bros voor de Nintendo Switch. Personages uit de Splatoon franchise zullen hun opwachting maken.

Tot zover het overzicht van de afgelopen Nintendo Direct. De informatie uit de Direct is chronologisch in dit bericht geplaatst. Hierdoor zijn de meeste games gemakkelijk en snel terug te vinden in de volledige aflevering. Deze is hier te bekijken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.