Special

Mad Box: Alles wat we tot nu toe weten over Slightly Mad’s console

Mad Box

Slightly Mad Studios CEO Ian Bell begon dit jaar met een opmerkelijke aankondiging. Terwijl de meeste hoopten op Project Cars 3, kondigde hij aan dat de ontwikkelaar met een nieuwe console gaat komen.

De console is dus echt geen geintje, terwijl dat er in eerste instantie wel op leek. Het gloednieuwe Twitter-account van de CEO leek eerder op een hoax, maar het is dus wel de echte Ian die daar berichten op plaatst. Het officiële Twitter-account van Slightly Mad Studios heeft alle Tweets geretweet en later heeft de baas van het bedrijf ook tekst en uitleg gegeven over de Mad Box.

De gloednieuwe console wordt volgens eigen zeggen de ‘meest krachtige console ooit’ en biedt ondersteuning aan voor 4K en VR tot 60 fps per oog (oftewel 120 fps in totaal). Na de mysterieuze onthulling bleef het even stil rondom de console, maar vorige week kregen we de eerste concept afbeeldingen van het nieuwe platform.

Wat opvalt is de RGB-verlichting op zowel de console als diens controller,die een soortgelijke lay-out heeft als de Xbox-controller (maar dan met een touchscherm). Deze zal je tijdens het gamen ook van relevante informatie lijkt te voorzien, zoals in welke versnelling je rijdt tijdens een racegame en als welke speler je aangemeld bent en hoe vol de batterij van de controller nog is, maar ook gebruikt kan worden als toetsenbord.

Mad Box

Ook heeft de console heeft een interface waar informatie op gedeeld wordt. Zo was op de afbeeldingen te zien dat er blijkbaar ook ruimte op de console is om je mail bij te houden, maar ook geeft deze aan welke games er gespeeld worden. Bovendien functioneert het geheel ook als bedieningspaneel voor de console!

Het ziet er allemaal erg ‘next-gen waardig’ uit, maar we zijn vooral benieuwd hoe een ontwikkelaar dit denkt te kunnen realiseren. Slightly Mad Studios schijnt dit in ieder geval niet met behulp van crowdfunding te gaan doen, aangezien ze al investeerders heeft weten te strikken.

Houd deze pagina dan ook goed in de gaten, want zodra we meer over de Mad Box horen, zullen we dit uiteraard hieraan toevoegen. Wat vinden jullie tot nu toe van de console?

Mad Box
Is Project Cars Evolution één van de games voor de Mad Box?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.