IndieNation Nieuws

IndieNation: Gear.Club Unlimited 2

Gear.Club Unlimited 2, Nintendo, Nintendo Switch

Triple A games geven vaak veel geld uit aan het promoten van hun game. Hierdoor komt de game vaker in het nieuws om de verkoop extra te stimuleren. Indie ontwikkelaars kunnen minder gebruik maken van deze middelen en besteden het geld vooral aan de game zelf. Daarom lichten wij af en toe een veelbelovende indie game uit, met deze keer; Gear Club Unlimited 2. Gespeeld tijdens Gamescom 2018.

Het beste alternatief voor de grote broers

Tijdens Gamescom mocht ik aan de slag met de game bij uitgever Microïds. De stand was leuk ingericht met allerlei attributen van hun huidige en aankomende games. Er waren bijvoorbeeld een aantal Asterix beeldjes of een aantal racewagens van de Gear.Club series.

De demo bestond uit het spelen van een aantal banen. Er waren verschillende soorten gebieden speelbaar, waaronder een woestijn, een ijsgebied, een bos en een offroad baan. Gear Club Unlimited 2 bouwt verder op het eerste deel met meer detail en dynamische banen. Laatstgenoemde doelt vooral op het feit dat een ijsgebied gladde wegen heeft. Elk gebied kende zijn eigen moeilijkheden en dat maakt de game erg uitdagend. De besturing is namelijk erg gevoelig en lijkt een beetje op die van de Need For Speed series of een oude Ridge Racer. Goed kunnen driften is daardoor een belangrijk aandeel in het maken van een perfecte bocht.

Er is voor gekozen om het rijplezier boven het realistische aspect te houden. Dit betekent dat schade rijden bijna niet kan. Een heftige crash zorgt er bijvoorbeeld voor dat de auto weer op de baan wordt gezet. Het is zelfs mogelijk om een fout te corrigeren door terug in de tijd te gaan en de bocht opnieuw te maken. Deze functie moet echter wel opgeladen worden.

Naast het offline racen in een simpele singleplayer en multiplayer modus zijn er ook online mogelijkheden. Hier kon de uitgever echter nog niet veel van laten zien.
Het lijkt erop dat Gear.Club Unlimited 2 een toffe indie racer gaat worden. Qua graphics zag de game er erg goed uit en het aantal banen (250) biedt genoeg rijplezier!

Een releasedatum werd ons ook meegegeven, weliswaar met een slag om de arm. Gear.Club Unlimited 2 zal op 4 december verschijnen.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.