Special

Hoe zit het met de games die door Walmart ‘gelekt’ werden?

Wallmart

Vorige maand ‘lekte’ Walmart de mogelijke komst van een aantal games op hun site. Volgens het bedrijf ging het om een fout in de software, maar inmiddels zijn er al een aantal games uit die lijst onthuld.

Al aangekondigde games

In de lijst van Walmart stonden ook al een aantal games die al (enige tijd geleden) aangekondigd waren. Zo werd Metroid Prime 4 vorig jaar tijdens de E3 bevestigd en werd de komst van Super Smash Bros voor de Switch begin dit jaar bevestigd.

Daarnaast waren de games Final Fantasy VII Remake, Dreams, The Division 2, The Last of Us: Part 2 (niet The Last of Us 2 zoals Walmart dat schreef) en Insurgency: Sandstorm (voor de consoles) al aangekondigd.

Inmiddels aangekondigde games

De meest verrassende uit de lijst met games die aangekondigd werden, is toch de nieuwe Assassin’s Creed. Ubisoft liet dit jaar weten de focus op Origins te leggen en dat leek eigenlijk een voorbode dat we dit jaar geen nieuw deel zouden krijgen. Overigens wil de onthulling van Odyssey niet zeggen dat deze ook daadwerkelijk dit jaar gaat verschijnen.

Ook de eerste game die vrij snel naar het lekken werd onthuld, was een verrassing. Bethesda reageerde eerst op een ludieke wijze op de komst van Rage 2, maar een week later werd de game al aangekondigd.

Ook Warner Bros onthulde een game uit de lijst, namelijk LEGO DC-Villains. De game werd eerder dit jaar al genoemd en ook deze werd dus bevestigd.

Wat blijft er nog over?

We noemde de remake van Final Fantasy VII al bij de reeds aangekondigde games, maar deze werd destijds niet voor de Xbox One bevestigd. Heeft Microsoft het dan toch voor elkaar weten te krijgen? Overigens heeft Microsoft daarnaast nog twee onaangekondigde games in de vorm van Forza Horizons 5 (dit moet haast wel Forza Horizon 4 zijn) en Gears of War 5. Het vierde deel is alweer bijna twee jaar geleden verschenen en het zou kunnen dat we al iets van een nieuw deel te zien krijgen.

Destiny Comet wordt genoemd in de lijst en het lijkt ons dat dit te maken heeft met de nieuwe uitbreiding voor Destiny 2 te maken heeft, die in september moet verschijnen.

Dragon Quest 2 is ook zo’n apart geval en hetgeen het meest logisch lijkt, is de komst van Dragon Quest Builders 2. Of het moet om een heruitgave van de game gaan?

Dan komen we op en game die waarschijnlijk is uitgesteld. Hoezo waarschijnlijk, zul je denken. Nou, Take-Two Interactive is nogal cryptisch over het uitstellen van een “gewilde” game. Het kan toch niet anders dan Borderlands 3 zijn? Maar als de game tussen april 2019 en eind maart 2020 verschijnt, is een aankondiging op de E3 dan niet een beetje vroeg? Als het aan Gearbox ligt in ieder geval wel.

Over na de volgende game die nog niet aangekondigd is en daarmee bedoelen we Just Cause 4. Ontwikkelaar Avalanche Studios is overigens samen met ID Software bezig met Rage 2, maar heeft genoeg capaciteiten om meerdere projecten tegelijkertijd te ontwikkelen. Bovendien is het alweer bijna drie jaar geleden dat deel drie uitkwam.

We eindigen met de meest speciale game die nog niet aangekondigd is, namelijk Splinter Cell. Het laatste deel dateert alweer uit 2013 en fans vragen nog steeds om een vervolg. Door de gastrol van Sam Fisher in Ghost Recon Wildlands werd de hype rondom een nieuw deel meteen aangewakkerd. Is het dit jaar dan eindelijk zo ver?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.