IndieNation Special

Gamescom 2019 indie medley – deel 1

Allemaal leuk die AAA-gekte op Gamescom 2019, maar ook in die indie hoek valt genoeg moois te ontdekken! Gedurende hun tijd op Gamescom hebben Niek, Joey en Dwayne verschillende indie-ontwikkelaars bezocht en hun bevindingen lees je in de speciale indie medley’s die de komende week op Gamingnation zullen verschijnen!

Ion Fury (Voidpoint)

Als je een game uit de stal van 3D Realms speelt, weet je eigenlijk al wat je kan verwachten; een no-nonsense, straight forward retro shooter die je terug doet laten denken aan de gloriedagen van Duke Nukem 3D, Doom, Unreal en Quake. In deze prequel op Bombshell kruip je nogmaals in de huid van Shelly ‘Bombshell’ Harrison, een soort vrouwelijke Duke Nukem die bomexpert is voor de Global Defense Force.Als een transhumanistische sekteleider een leger van cybernetische supersoldaten loslaat in de stad Neo D.C. moet Harrison zich een weg vechten door het leger om de stad te redden.

Ion Fury maakt gebruik van de EDuke32 engine, die ervoor zorgt dat de shooter een ware tijdloze FPS ervaring te bieden heeft. Met een arsenaal aan bizarre wapens maak je vijanden op bloederige wijze af en de oneliners van Sherry zorgen ervoor dat je jezelf in een good ol’ Duke Nukem-game waant.

Ion Fury is nu beschikbaar voor PC. Versies voor PS4, Xbox One en Nintendo Switch staan op de planning.

Wrath: Aeon of Ruin (Voidpoint)

Wrath: Aeon of Ruin is een andere titel in de line-up van 3D Realms. De game is, net als Ion Fury, geïnspireerd door games als Quake, Unreal en Duke Nukem 3D, maar je ziet ook overduidelijk gelijkenissen met titels als Blood en Hexen. De game draait op de iconische Quake 1 engine die zorgt voor een nostalgisch gevoel naar de legendarische FPS-games uit de jaren 90. Wrath kenmerkt zich dan ook door supersnelle FPS-actie en heel veel bloed.

In Wrath kruip je in de huid van Outlander, een mysterieus figuur die ontwaakt in een wereld waar al het leven uit lijkt te zijn gezogen. Er dwalen alleen nog maar verschrikkelijke schepsels rond en gewapend met slechts twee vlijmscherpe zwaarden aan je armen begin je aan een duivelse missie om alle Guardians of the Old World uit te moorden. Gaanderweg verzamel je uiteraard een arsenaal aan wapens om je tegenstanders naar een nóg verschrikkelijkere plek te helpen dan zij zich al in bevinden.

Wrath: Aeon of Ruin komt in 2020 uit voor PC, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch.

Wanderlust: Travel Stories (L.INC)

Soms wil je helemaal geen poppetjes kapotschieten of Tetris-blokjes mikken. Soms wil je gewoon even écht ontspannen met een comfortabel spelletje dat het vooral moet hebben van tekst, muziek en het maken van keuzes. Wanderlust: Travel Stories is zo’n game. Wanderlust bestaat uit een serie reisdagboeken van verschillende mensen, die jij door tekstpassages en foto’s ervaart. Om de interactiviteit te bevorderen krijg je op gezette momenten dialoog- en actiekeuzes en is er een gemoedstoestand-mechanic geïmplementeerd die verrassing dynamisch blijkt te zijn!

Zo veranderen dialoogopties naarmate jouw gemoedstoestand, die wordt uitgedrukt en stress en vermoeidheid, verandert. Naarmate de dag vordert word je uiteraard moe en afhankelijk van de keuzes die je maakt in bepaalde situaties stijgen of dalen je stress- en vermoeidheidsniveau ’s. In combinatie met heerlijk rustige muziek is Wanderlust een verrassend ontspannend en rustige game waar je zo in- en uitstapt.

Wanderlust: Travel Stories komt dit jaar nog uit voor PC, iOS en Android. De demo is nu al speelbaar op Steam en in de Play- en Appstores.

Liberated (Atomic Wolf Games)

Liberated is een enorme vibey game en tevens een graphic novel. Van panel naar panel lees, ren, spring, puzzel en schiet je je een weg door het verhaal. Het noir-stijltje van Liberated heeft heel veel weg van Sin City en de thema’s die het behandelt zouden niet misstaan in een Black Mirror-aflevering. Je speelt als Barry, een buitenstaander in de samenleving die constant door de overheid wordt gemonitord.

Middels een systeem genaamd CCS worden privacyrechten van burgers bij de vleet geschonden zodat de overheid mensen die geen bijdrage leveren aan de samenleving kan opsporen en ‘heropvoeden’. Ook Barry dreigt op basis van zijn persoonlijke gegevens door de overheid ‘heropgevoed’ te worden, maar hij verzet zich uiteraard en besluit te ontsnappen. Als hij een groep mensen ontmoet die precies in dezelfde situatie zitten kan de revolutie beginnen!

Uitgever Walkabout Games wil Liberated dit jaar nog uitbrengen voor Nintendo Switch en PC. Een uitgave op PS4 en Xbox One wordt nog overwogen.

Stranded Sails: Explorers of the Cursed Islands (Lemonbomb Entertainment)

Stranded Sails: Explorers of the Cursed Islands combineert de fijne, ontspannen gameplay van Harvest Moon met een open wereld, een vleugje survival, een toefje combat en een hoop crafting. Als schipbreukeling en kind van de kapitein moet de bemanning van je schip terugvinden en zorgen dat zij overleven. Dat betekent dus dat je voor eten en onderdak moet zorgen, maar uiteraard willen jij en je crew ook weer van de eilandengroep af waar je bent aangespoeld.

Met zijn aandoenlijke shell shaded visuals, eenvoudige besturing en toegankelijke craftingsysteem is Stranded Sails een ideale comfortabele game, maar vooral het koken van recepten geeft genoeg uitdaging om ervoor te zorgen dat je de game niet na vijf minuten alweer neerlegt. Stranded Sails is een perfecte handheld-titel en gelukkig komt de game in september dan ook naar de Nintendo Switch.

Stranded Sails: Explorers of the Cursed Islands komt in oktober ook naar PS4, Xbox One en PC.

Deliver Us The Moon Fortuna (KeoKeN Interactive)

Tijd voor wat vaderlandse trots in deze eerste indie medley! De mannen van KeoKeN Interactive komen dit jaar nog met Deliver Us The Moon Fortuna voor PS4, een soort survival actiegame die zich afspeelt in de ruimte. Het verhaal plaatst de mensheid in de jaren vijftig van het nieuwe millennium. We hebben de aarde volledig uitgewoond, dus alle energie en voorraden halen we uit de maan, die we inmiddels hebben gekoloniseerd. Uiteraard gaat er iets goed mis waardoor alle communicatie met de mensen op de maan wordt verbroken. Als de kans zich voordoet om het voortbestaan van de mensheid veilig te stellen ben jij degene die deze gevaarlijke missie gaat ondernemen.

Deliver Us The Moon Fortuna is geïnspireerd door iconische ruimtevaartfilms als Interstellar en 2001: A Space Odyssey en dat zie je terug in zowel het verhaal als in de visuele stijl van de game. In een verlaten ruimtestation moet je voice logs verzamelen om uit te vogelen wat er precies is gebeurd, wachtwoorden verzamelen om steeds verder het ruimtestation te verkennen en als het noodlot toeslaat moet je zweven voor je leven om uiteindelijk veilig teruggeschoten te worden naar aarde. Deliver Us The Moon Fortuna brengt beklemmende ruimtevaart gameplay, heerlijke zweverige besturing en een solide soundtrack samen in een sci-fi-game die een vrij duistere blik werpt op onze mogelijke toekomst.

Deliver Us The Moon Fortuna is al uit op PC en komt dit jaar nog naar de PS4.

Dat was hem alweer, de allereerste Gamescom 2019 indie medley. Volgende week verschijnt deel twee in deze serie, waarin Niek zijn indie-bevindingen met je doorneemt! Vergeet ook zeker niet om alle andere Gamescom previews en hands-ons te checken. Lees bijvoorbeeld Nieks preview van Cyberpunk 2077 of Joey’s hands-on van Marvel’s Avengers.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.