interview Nieuws Special

European Smash Ball Team Cup 2019 (Zaterdag)

Super Smash Bros Ultimate, Nintendo, Nintendo Switch, Europese kampioenschappen

Het Europees kampioenschap van Super Smash Bros Ultimate werd dit weekend in Nederland gehouden. Robert ging vanuit Gamingnation op pad om de sfeer te proeven en kennis te maken met Team NL, oftewel Triple SSS.

Wat was er allemaal te doen?

De Beurs van Berlage in Amsterdam was dit weekend omgetoverd tot DE smasharena van Europa. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Bij binnenkomst gingen pers en publiek even door verschillende rijen, maar in de grote zaal was daar verder niets van te merken. De zaal ademde sfeer, alleen al dankzij het toneelachtige uiterlijk. In het midden bevond zich het podium met daarop drie gamestoelen per team. Om het podium heen kon het publiek een zitplaats uitzoeken en waren de wedstrijden goed te volgen door de enorme schermen.

Super Smash Bros Ultimate, Nintendo, Nintendo Switch, event

Zoals je ziet bestond het toernooi uit verschillende poules. Nederland zat in Poule B samen met België en Oostenrijk. Door middel van verschillende soorten spelstanden konden er punten worden verdiend om zo door te stromen naar de volgende fase in het toernooi. In onder andere Teamsmash en Smashdown ging Team Triple SSS bestaande uit Semmie, Skipper, Space en Shuc (als back-up) de strijd aan. Na een aantal winnende wedstrijden tegen België, moest Nederland helaas toch zijn meerdere erkennen in Oostenrijk. Gelukkig was een tweede plaats ook genoeg om door te mogen naar de volgende ronde.

Tussen elke poule werd er een korte pauze ingelast om alles opnieuw klaar te zetten voor de nieuwe teams. Alles werd aan elkaar gepraat door twee commentatoren tijdens de wedstrijden en een presentatrice tussen de wedstrijden door. In de zaal kon het publiek ondertussen drankjes en snacks bestellen aan de bar en was er een photobooth opgezet. Voor de vroege vogels werden er ook t-shirts uitgedeeld. Overigens had iedereen ook al een toffe goodiebag ontvangen bij de ingang.

Super Smash Bros Ultimate, Smashball2019, Nintendo, Nintendo Switch

De extraatjes

Natuurlijk had ik niet voor niets een speciale perskaart gekregen. Via een korte rondleiding werden wij als pers gewezen op een aantal mooie locaties om beeldmateriaal te maken. Deze plekken waren alleen voor de pers toegankelijk en resulteerde bijvoorbeeld in de overzichtsfoto hierboven. Daarnaast beschikten wij over een eigen persruimte en kreeg ik de gelegenheid om een aantal korte vragen te stellen aan Team Triple SSS.

Na een zinderende eindstrijd tegen Oostenrijk lukte het helaas niet om de eerste plaats veilig te stellen. Gelukkig werden ze tweede en mochten ze op zondag proberen Europees kampioen te worden. Met die goede boodschap begon ik mijn interview:

Gamingnation: Allereerst nogmaals gefeliciteerd met jullie tweede plaats. Zouden jullie je nog even willen voorstellen aan ons Gamingnation publiek?

Team Triple SSS: Ik ben Skipper, Space, (Supah)semmie en Shuc.

GN: Wat is nu de volgende stap in het toernooi?

Team Triple SSS: Het is nog niet bekend tegen wie we moeten spelen in de kwartfinales. Morgen gaan die van start, het enige wat we wel weten is dat het een land is die eerste is geworden.

GN: Oke, welk land hopen jullie daarin morgen niet meteen te treffen?

Team Triple SSS: Frankrijk is erg lastig, dus die mijden we liever nog eventjes.

GN: Oostenrijk bleek ook pittig vandaag, hadden jullie dat aan zien komen?

Team Triple SSS: Jawel, het kon beide kanten opgaan. Helaas voor ons vandaag dus de verkeerde kant.

Super Smash Bros Ultimate, Space, Tournament

Super Smash Bros Ultimate, Semmie, Tournament

Super Smash Bros Ultimate, Shuc, Tournament

Super Smash Bros Ultimate, Skipper, Tournament

 

 

 

 

 

 

 

 

GN: Bij jou Semmie zag ik als enige een wissel van character. In de team wedstrijden was je Ganondorf, maar tijdens één op één gevechten Young Link, waarom?

Team Triple SSS: Tijdens teamgevechten is het met Ganondorf handiger om stocks (levens) weg te nemen. In combinatie met een snelle Falco, kan de sterke Ganondorf dit beter dan mijn favoriete solo character Young Link. Young Link is vooral tactischer, maar minder krachtig.

GN: En wat heeft de rest voor favoriete characters?

Team Triple SSS: (Skipper) – Naast Falco vecht ik het liefst met Mario. (Space) – Inkling heb ik het meest gebruikt, maar daarnaast vind ik Pichu ook erg fijn. (Shuc) – Die van mij zijn Greninja en Lucario.

GN: Hoe zijn jullie eigenlijk bij elkaar gekomen als team?

Team Triple SSS: Via de Smash community. We spelen al sinds Super Smash Bros Melee toernooien samen met elkaar.

GN: Ah oke! Dan ben ik toch wel benieuwd wat jullie van Super Smash Bros Ultimate vinden als je het vergelijkt met de eerdere games in de serie?

Team Triple SSS: (Skipper) – Stuk sneller dan Smash 4, maar had nog wel sneller gemogen net als in Melee. (Semmie) – Je hebt minder lag op je moves ten opzichte van eerdere games. Dat geeft veel meer keuzes, wat het dus lastiger maakt. Grote plus is dat Young Link in het spel zit, aangezien ik groot fan ben van Majora’s Mask. (Space) – Elke game in de serie heeft zijn eigen plus- en minpunten. Ultimate vind ik wel de meest fijne tot nu toe. (Shuc) – Ik ben het ook eens met Space, je moet er maar gewoon mee leren dealen.

GN: Een beetje een gemene vraag, maar wie is de beste van jullie drie?

Team Triple SSS: Volgens de ranking ben ik het (Space). -Er ontstond een kleine discussie onderling-.

GN: Laatste vraag, welke characters zou je het liefst niet tegen willen komen in het vervolg van dit toernooi?

Team Triple SSS: (Skipper) – Pichu en Pikachu, zijn moeilijk om te raken. (Semmie) – Pichu, om dezelfde reden. Verder vind ik Wolf lastig, omdat die het goed doet tegen Young Link. (Space) – Olimar en Peach. Peach doet het goed tegen Inkling. (Shuc) – Pichu en Wolf ook, met name omdat ze allebei snelle aanvallen hebben die je ook nog eens kunnen killen.

GN: Oke, ik zal het hierbij laten. Ik wens jullie heel veel succes en ga voor de winst morgen.

Tot slot

Het is helaas niet gelukt om Europees kampioen te worden in Amsterdam. Duitsland werd eerste en Frankrijk tweede. Desondanks heeft Team Triple SSS het uitstekend gedaan.

Volgend jaar dus een nieuwe kans om met een Nederlands team Europees kampioen te worden. Wie doet er mee?

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.