Special

E3 VR Showcase: Alle aankondigingen

De E3 VR Showcase is de eerste in zijn soort, maar we zagen geen kans om hier live verslag van te doen. Nu hebben we rustig onze tijd ervoor genomen en hier is het resultaat. Dit zijn alle aankondigingen van de E3 VR Showcase!

Het zijn aardig wat aankondigingen in de E3 VR Showcase, we hebben ze allemaal even kort beschreven, maar we willen natuurlijk onze keuzes ook laten weten. Wij zijn erg gecharmeerd van Mini Mech Mayhem, een VR tabletop game die erg veel lijkt op Roborally (dat is een compliment!) De game laat je vooruitdenken zoals in schaken en ondertussen kan je ook nog eens jouw robot costumizen. Espire: 1 is een VR stealth shooter, die je het gevoel geeft dat je zelf de geheim agent bent! The Curious Tale of the Stolen Pets is een VR game in een kijkdoos setting. De wereld ziet er uit alsof die van klei is gemaakt en dat maakt alles alleen maar schattiger! Doctor Who laat je een avontuur van de populaire BBC serie zelf beleven (inclusief de weeping angels..) en als laatste een shout-out naar de Nederlandse studio Vertigo Games. Zij zijn met meerdere games langsgekomen tijdens deze E3 Showcase en de games (After the Fall, Arizona Sunshine) zien er fantastisch uit!

 

 

Fujii is een schattige VR puzzelgame voor de Oculus Rift, Rift S en Quest.

Mare is een game die de mysterieuze vibe van Vane heeft. Niet eng, maar mysterieus. Mare komt in de herfst naar de Oculus.

Skyworld Kingdom Brawl Fresh Meat is een DLC voor Skyworld Kingdom Brawl. De game is nu uit voor Oculus, Vive en Steam. De Fresh Meat DLC komt op 11 juli uit.

Until You Fall is een dual sword melee game waarin jij het mag opnemen tegen allerlei tegenstanders. De game zal dit jaar nog uitkomen op ‘VR’.

Primordian brengt je naar een duistere wereld waarin je moet zien te overleven tegenover hordes vijanden. Primordian: Part Three, Final Stage of the Journey komt binnenkort uit in early access op Steam.

After The Fall liet alleen een teaser zien, waarin je een arcadekast ziet staan met plastic guns erin. Onze verwachting is dat je precies die arcadekast gaat beleven in VR. After the Fall komt in 2020 uit. Leuk om te weten, de ontwikkelaar Vertigo Games zit gewoon hier in Rotterdam!

Wizards DLC De indrukwekkende duistere wereld van Wizards krijgt een DLC genaamd Dark Times. en die komt binnenkort uit.

Hot Dogs, Horeshoes & Handgrenades Valve en Rust inc kondigen een belachelijke update voor de game aan. Het is een Hot Dogshooter waarin iedereen een hot dog is, die kan je kapotschieten. De update heet Meat Fortress en komt 28 juni al uit!

Budget Cuts PSVR is een actie game waarin je met messen robots te lijf mag gaan. Budget Cuts staat gepland om in de herfst van dit jaar uit te komen.

The Curious Tale of the Stolen Pets is een hartverwarmend verhaal die je in een schattige gamewereld die er uitziet alsof die van klei is gemaakt. De game zal dit jaar nog uitkomen op alle VR platformen.

Angry Birds Movie 2 Frenemies Unite is een game gebaseerd op de film en geeft je couch co-op gameplay, waarbij 1 speler de headset draagt en de rest alleen een controller en het scherm. Deze game komt naar PSVR.

Doctor Who Laat je met de Tardis reizen als nieuwe assistent van de Doctor. Je zal door verschillende werelden en tijden reizen en vijanden als de Weeping Angels en de Dalek tegenkomen. Uiteraard mag je zelf met de sonische schroevendraaier spelen! Doctor Who: The Edge of Time komt in september uit op alle grote VR platformen.

Disciples of Dawn zet je wederom in een duistere wereld waar het altijd donker is. Jij bent er om ervoor te zorgen dat de ‘dawn’ terugkeert.

Low-Fi laat je door een futuritische stad reizen, wat op zichzelf al tof is, maar je komt ook nog genoeg actie tegen. De game start met een kickstarter in de zomer en zal uiteindelijk uitkomen op alle grotere VR platforms, behalve PSVR.

Acron: Attack of the Squirrels laat je als boom spelen. Je wordt aangevallen door spelers die met hun mobiele telefoon als eekhoorn jou belagen. Jij mag je verdedigen. Acron komt deze zomer naar Oculus en mobiele telefoons.

Walking Dead laat je overleven in The Walking Dead. Jij moet jezelf staande zien te houden tegenover hordes zombies. De game komt deze hersft naar arcadehallen wereldwijd en naar Oculus en Vive.

Hotel R’n’R laat je doen wat iedereen altijd al eens wilde doen, een hotelkamer trashen! Je mag helemaal losgaan, maar je kan ook jezelf pijn doen als je door bijvoorbeeld glas heen slaat. Oh en je doet dit natuurlijk in opdracht van de duivel.. Hotel R’n’R komt 29 augustus naar Steam en Oculus.

IEYTD of I Expect You to Die heeft een nieuwe uitbreiding die 16 juli uitkomt. Gewoon meer van hetzelfde, precies wat we willen!  IEYTD: Seat of Power komt 16 juli naar alle grote VR platforms.

Mini Mech Mayhem is een tabletop VR game waarin je jouw mech mag programmeren waarna alles uitspeelt. We kennen dat van de tabletop game Roborally en dat is een ongelooflijk tof spel! Wij kunnen niet wachten tot we ermee aan de slag kunnen! Mini Mech Mayhem komt 18 juni uit voor de PSVR.

Undead Citadel laat je een Soldier of Fortune spelen die in een zombie stad terecht komt. Daar mag je met melee combat de zombies van je afvechten en uitvinden wat er nou eigenlijk gebeurt is.

Perp Games is een ontwikkelaar die onder andere achter Angry Birds ovie 2 zit, maar ook achter de geanticipeerde game Sairento (PSVR 2019). In een promofilmpje vieren zij VR en met name dit jaar. Later dit jaar komt er een DLC voor Drunken Barfight. Daarnaast komt er uit hun studio nog een game, Pixel Ripped 1989. Dat is een eerbetoon aan games van vroeger, ook is Pixel Ripped 1995 aangekondigd. In de Pixel Ripped games speel je in VR met een oude handheld console die allemaal nieuwe functies heeft. Als laatste hebben zij de PSVR exclusive aangekondigd. Golem krijgt een fysieke release.

Arizona Sunshine komt dit jaar nog uit. Een zombie shooter die het allemaal net even anders doet. Ook komt er een versie voor de Oculus Quest, daarmee heb je nog meer vrijheid!

Dance Central is de heetste club in VR. Veel songs en costumizations en online pvp. Naast de 32 songs die er al zijn komen er nog 6 bij in een aankomende DLC. De game is nu beschikbaar op Oculus.

Echo VR/Lone Echo II komen naar Quest. Hierdoor kan je nog beter in de wereld bewegen.

Boneworks is een bizarre sci-fi game waar je lekker in mag gaan ontdekken. De game is voor PC VR.

Battlewake is een piratengame. Je bestruurt een schip die met andere schepen in conflict ligt. Een grote variatie in aanvalsmogelijkheden zorgt ervoor dat je alle mogelijkheden hebt om je vijanden en andere piratenhelden te laten zinken. De game is alleen beschikbaar voor PC VR headsets.

Soulkeeper VR is een fantasygame die pijl en boog en schild en zwaard combat terugbrengt. In een epische fantasywereld mag jij je quests gaan uitvoeren. De game is alleen beschikbaar voor PC VR headsets.

Spaceteam is een co-op shouting game. Met verschillende uitdagingen komt het heel snel neer op naar elkaar schreeuwen om de puzzels op te lossen. Binnenkort komt de game in alpha tests.

Audica is een ritme arcadeshooter. Met een stapel songs kan je het tegen je vrienden opnemen in leaderboards cross-platform. De game krijgt een level bouwer, waarmee jij je eigen levels kan bouwen. Doe dat voor 10 juli en stuur jouw inzending naar de studio en daarmee maak je kans op prijzen. De game is nu beschikbaar voor PC VR platforms.

Asgard’s Wrath is een actie adventure RPG in een oud-Noorse setting. Jij bent gestuurd door Thor en moet de helden beschermen in hun quest. Je kan in de game dieren werven om voor je te vechten. Asgard’s Wrath komt in de hersft uit voor de Oculus Rift.

Rogan is een verhaal gedreven puzzelgame die zich in de tijd van ridders en kastelen afspeelt. De game komt deze zomer uit voor PC VR platforms.

Garden of the Sea is een VR game die gaat over ergens horen en samen te werken met de wereld om je heen. Het is een niets aan de hand game die er schattig uitziet. Er is een groei en craft systeem en er is genoeg te doen om in de wereld te leven. De game is nu uit in ‘way-too-early access’ en is beschikbaar op alle VR headsets die in contact staan met Steam.

Arizona Sunshine The Damned DLC die op 27 augustus uit zal komen. Deze game komt ook van de Nederlandse handen van Vertigo Games.

Abe is een robot die niet helemaal snapt hoe het allemaal moet. Abe is gebaseerd op de film waarin de robot zoekt naar liefde op alle verkeerde plaatsen. De game is een sci-fi horror die je niet in de koude kleren zal laten. De game komt binnenkort uit.

Espire: 1 is VR stealth action shooter voor alle platforms. Zij vroegen zich af waarom er geen stealth games voor VR. De game is gebaseerd op games zoals Splinter CellEspire: 1 staat gepland om in augustus uit te komen.

Solaris  is de nieuwe game van de makers van Firewall Zero Hour. We hebben er geen beelden van, maar er is beloofd dat de game ‘soon’ uitkomt voor Oculus Rift en Quest.

Budget Cuts 2 is het vervolg op Budget Cuts die binnenkort naar PSVR komt. Budget Cuts 2 komt binnenkort ook uit, in eerste instantie naar de PC VR headsets.

Pistol Whip is de VR game die je laat voelen als John Wick. In de game hoef je niet eens echt goed te mikken, het gaat om snel kunnen reageren op de wereld en vijanden om je heen! Het is net zo goed een ritme game als een bullethell en een shooter.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.