Special

E3 Special: Gaat EA dan eindelijk wat Star Wars-games laten zien?

EA is dan niet aanwezig op de E3, maar houdt hun EA Play event een paar dagen eerder en ook in Los Angeles. Vandaar dat we deze uitgever ook gewoon meenemen in onze E3 Specials. Gaat dit jaar dan eindelijk het jaar worden dat we wat Star Wars-games gaan zien?!

EA heeft elk jaar wel een rij aan sportgames die de revue passeren tijdens hun persconferentie. In Amerika zal dan ook de focus voornamelijk liggen op de NBA en Madden-games, maar ook FIFA 19 zal ongetwijfeld voorbij komen.

Daarnaast zijn we toch stiekem wel benieuwd wat er dit jaar aangekondigd wordt aan game(s) namens het EA Originals initiatief. Deze aankondigen zorgden al bij voorgaande jaren dat er flink wat emoties los kwamen bij zowel de ontwikkelaars als het publiek.

Uiteraard zijn we ook benieuwd of ze nieuwe beelden van Anthem gaan tonen. Alhoewel de game uitgesteld is tot begin 2019 kunnen we het haast niet indenken dat deze game geen aandacht krijgt in Los Angeles. Bovendien heeft EA wel vaker releasedata (van games die in het voorjaar verschenen) onthuld.

De grote vraag is bij EA of ze dit jaar een misschien wel meerdere Star Wars-games gaan onthullen. Respawn Entertainment is al een tijd bezig met een third person actie-avonturengame en ook EA’s Motive zou bezig zijn met een eigen Star Wars game. We kregen afgelopen jaren al wel wat korte teasers te zien, waaronder ook van de inmiddels geannuleerde game van Visceral, maar het wordt toch wel tijd dat zij met iets concreter gaan komen.

Gelukkig heeft EA dit najaar in ieder geval een grote klapper in de vorm van de nieuwe Battlefield. De onthulling lijkt dichtbij te zijn, maar afgaande op voorgaande delen, zal de ‘grote onthulling’ pas tijdens de E3 moeten volgen. Het is nog een grote vraag welke setting de game gaat krijgen en of het een vervolg wordt op Bad Company 2. Blaas ons maar omver, EA.

Battlefield V

Verwachtingen van de redactie

Joey: Dit jaar lijkt EA nog opvallend stil te zijn over hun toekomstige games. Maar is de remaster van Burnout Paradise een hint voor een vervolg? Aangezien Ghost Games vorig jaar nog met Need for Speed: Payback op de proppen kwam, verwacht ik dit jaar in ieder geval geen nieuwe Need for Speed. Dit zou toch perfect ingevuld kunnen worden door een gloednieuwe Burnout?
Ook hoop ik wat meer informatie te gaan krijgen over de Star Wars-game van Respawn Entertainment en anders nieuws over een Titanfall 3. Al ben ik wel bang als dat het laatste wordt, dat het eerste op de plank beland is en dat is meestal geen goed teken. En was EA Motive niet al enige tijd bezig met een third person actie-avonturen game in dezelfde trend als Assassin’s Creed?

Robert: Ik blijf het jammer vinden dat EA, Star Wars games maakt. De Battlefront series greep mij niet, hopelijk worden er dit jaar wel toffe Star Wars games getoond (laat het alsjeblieft een volwaardige singleplayer game zijn….). De FIFA games werken in mijn vriendengroep nog altijd erg goed, al ben ik een paar jaar geleden wel afgehaakt. Leuk om tijdens mannenavonden te spelen, maar de games boeien mij niet meer.
EA Originals is de enige studio waar ik erg naar uitkijk. Hopelijk komen zij met iets nieuws. A Way Out en Fe waren prachtige games.

Roel: Unravel 2. We weten dat die in ontwikkeling is, maar dat is alles. Ik denk dat E3 de perfecte tijd is om die aan te kondigen en een paar maanden later uit te brengen. Verder is EA Sports natuurlijk een groot deel van de show, de nieuwe FIFA, Madden, NHL, NBA en misschien weer en Handbal. Ook zie ik ze wel weer met een shooter komen, het is denk ik te snel voor een nieuwe Titanfall, maar een nieuwe Bulletstorm of Crysis. Ik hoop het meest op Plants vs Zombies: Garden Warfare 3, op een of andere manier zie ik een niets aan de hand kleurrijke shooter wel zitten als afwisseling van al het triple A geweld.

Rogier: Er gaat wel iets komen denk ik, wat betreft een nieuwe Star Wars game. Misschien wel een remake van Knights of the Old Republic, waar ze een hoop fans heel blij mee maken (mits er geen lootboxes in komen). Natuurlijk komt er een nieuwe Battlefield, wat al is aangeven. Welke setting ze deze keer gebruiken is nog onduidelijk. Van mij mogen ze het wel verplaatsen naar de Vietnam oorlog. Als ze er maar geen Battle Royale modus bij doen. Ook zullen ze ongetwijfeld een hoop sport titels weer laten zien, wat ook altijd door blijft gaan natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.