Column

Kolumn-Nation Extra: Get over here!

Mortal Kombat 11

Deze week is er een extra zondag, en dus tijd voor een extra column, ahum kolumn. We hebben het over Mortal Kombat, die komt morgen uit, maar wij mochten ‘m al even spelen op een leuk feestje. Hier lees je er alles over!

Als redacteur voor GamingNation hebben we een paar perks waar weinig tegenop kan. Zo krijgen we regelmatig een uitnodiging om bij een launch-event aanwezig te zijn. Die zijn eigenlijk altijd erg tof, maar soms zit er eentje tussen die er bovenuit springt.

Toernooitje!

Een paar dagen geleden was er zo’n launch-event voor Mortal Kombat 11, de nieuwste en gruwelijkste Mortal Kombat game. Nu is het zo dat ik de game niet echt heb gevolgd de afgelopen tijd, maar ja, Mortal Kombat is altijd wel soort van Mortal Kombat en is eigenlijk altijd wel tof. Ik denk dat nagenoeg iedere gamer wel eens een potje Mortal Kombat heeft gespeeld en iedereen kent op z’n minst Scorpion en “Get over here!”.

Of je nou goed bent in de game of niet (ik ben er niet goed in..)(echt niet)(de computer wint van mij op normal..), een toernooitje spelen is altijd leuk. Dat is precies wat er aan de gang was tijdens het event. Op een groot scherm mochten twee uitdagers tegen elkaar een potje spelen, de winnaar gaat door naar de volgende ronde. Natuurlijk speelt bijna iedereen met Scorpion en een enkeling met Katana of Sub-Zero.

YouTubers, BN-ers en redacteurs van verschillende platforms uit de Benelux hebben meegedaan en de rest mocht muntjes inzetten op wie zij dachten dat zou winnen. Ondertussen staan er twee meisjes in cosplay op een podium tegen een achtergrond uit de game. In een ander zaaltje stonden ongeveer 10 ‘arcade-kasten’ waar we zelf de game op mochten spelen en even konden oefenen voor we deelnamen aan het toernooi.

Mortal Kombat 11

Gruwelijk

Over de game zelf heb ik eigenlijk maar één woord te zeggen, gruwelijk. In de breedste zin van het woord, dat wel. Gruwelijk als in de gore in de brute fatalities en brutalities, gruwelijk als in hoe mooi de game er uit ziet. Ook gruwelijk tof dat er een hele stapel opties zijn, je kunt per personage drie verschillende stijlen kiezen zodat die aansluit op jouw speelstijl. Aangezien er binnenkort een volledige review komt van Mortal Kombat 11 zal ik daar verder niet al te veel op ingaan.

Om wel nog verder te gaan op gruwelijk, het toernooi! De twee finalisten waren echt heel erg goed en dat zorgde voor een hele spannende finale waar beide spelers in de derde en laatste ronde allebei nog maar een millimeter health over hadden. De finale ging tussen Daniel als Scorpion, redacteur van een Luxemburgse gamesite (sorry, ik heb geen idee welke) en Nederlandse YouTuber Lostygirl als Skarlet. Na een spannende finale waar menig redacteur staat te juichen pakt Lostygirl de titel.

Trouwens, wil jij naar het volgende launch-event? Kom voor ons schrijven en wellicht sturen we jou op pad. Stuur een mailtje naar info@gamingnation.nl of r.vaneeden@gamingnation.nl en we gaan aan de slag!

 

Mortal Kombat 11 komt morgen (23 april) uit voor de PlayStation 4, Xbox One, PC en Switch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.