Column

Column-nation: Wat is Sony toch heerlijk onvoorspelbaar

Sony PS5 vs Microsoft Xbox 2

Net nu iedereen na de eerste State of Play hun verwachtingen van Sony misschien wel iets hadden getemperd, melden ze even doodleuk de specs voor de volgende PlayStation?!

Speldenprik of keiharde rechtse?

Het was een hele aparte gewaarwording om te lezen dat ‘de grote architect’ achter de PlayStation 4 openhartig aan Wired onthulde wat we ongeveer van de volgende PlayStation kunnen verwachten. De console lijkt qua rekenkracht een aanzienlijke upgrade te worden ten opzichte van zowel de ‘gewone’ PS4 als de PlayStation 4 Pro. Bovendien zou er wel een ‘aantrekkelijk prijskaartje’ aan de console hangen.

Ik ga verder niet meer in op wat er inhoudelijk gezegd is, maar over het feit dat het al gemeld is. Het is eigenlijk niks voor platformhouders om hun volgende console niet aan te kondigen, maar wel te zeggen wat er ‘onder de motorkap’ hangt.

Aan de ene kant lijkt Sony hier te reageren op de onthulling van Google Stadia (dat ons uiteindelijk 8K en 120fps beloofde), maar een manier om te kijken wat de wat meer directere concurrent gaat doen. Wellicht is Sony nog niet klaar om de console tijdens de E3 te onthullen en wacht men tot het najaar of begin volgend jaar om de PlayStation 5 aan de wereld te laten zien.

Mocht Microsoft de ‘opvolgers’ van de Xbox One al tijdens de E3 onthullen/ teasen of gewoon dit jaar al te laten uitkomen, heeft Sony in ieder geval alvast medegedeeld wat er voor de PlayStation-fans te wachten staat. Het is alleen de vraag of Sony een speldenprik gegeven heeft of gewoon een directe rechtse heeft uitgedeeld.

Games, games, games

Het kan natuurlijk ook zijn dat Sony de onthulling van de volgende PlayStation wel wil gebruiken om alleen maar over games te kunnen praten en natuurlijk het uiterlijk van de nieuwe console te laten zien.

Het is natuurlijk een belangrijk onderdeel van nieuwe consoles en wellicht een van de redenen dat Sony deze generatie ‘gewonnen’ heeft. Sony legde de focus van de PlayStation 4 op hetgeen het ook hoort, namelijk de games en Microsoft bracht de Xbox One als een ‘all-in-one entertainment-systeem’ waar je ook op kon gamen, maar voornamelijk tv op kon kijken en films kon kijken.

Om heel eerlijk te zijn denk ik dat Sony deze generatie heeft geknald met de ene naar de andere knaller van een game. Al deze studio’s hebben de focus al op de volgende generatie gericht en wat dat betreft heeft Microsoft nog een hoop te bewijzen dat er nog wel ruimte is voor de Xbox in de consolemarkt.

We zullen uiteraard nog wel even geduld moeten hebben, want er is nog niks zwart-op-wit gezet. Wellicht zien we tijdens de E3 wel helemaal geen nieuwe Xbox of duurt het nog een jaar voordat de PlayStation 5 aangekondigd word. Zijn we überhaupt al toe aan de volgende generatie consoles? Laat het ons vooral weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.