Column

Column-Nation: Top 5 The Legend of Zelda Soundtracks

The Legend of Zelda, Column, Breath of the Wild, Ocarina of Time, OST

In een vorig artikel richtte ik mij op de muziek van de Mario franchise. In deze column bespreek ik mijn top 5 van The Legend of Zelda soundtracks!

De muziek in Nintendo games heeft mij van jongs af aan geïnspireerd. Het is zelfs een doorslaggevende factor geweest in mijn afweging om een conservatorium studie te gaan doen. Elke grote franchise van Nintendo bevat genoeg materiaal om een top 25 te maken. Echter zal ik niet meerdere nummers uit één game kiezen en focus ik mij op de grotere Zelda games die uitgebracht zijn op home consoles.

5 – Hyrule Field Main Theme (Twilight Princess)

In alle Zelda games waarin Hyrule Field bestond, zorgde de muziek voor een herinnering. In combinatie met de enigszins onhandige Wii-besturing, zorgde deze plek voor letterlijk opgefokte gameplay:

4 – Staff Roll (Skyward Sword)

Na het uitspelen van deze heerlijke game kwam dit beladen en grootse nummer als slotakkoord. Het zorgde bij mij voor kippenvel en een gevoel van triomf voor het volbrengen van de game:

3 – Rito Village (Breath of the Wild)

Op nummer drie een vrij recent nummer uit de nieuwste Zelda game. In Breath of the Wild speelt muziek een andere rol dan in de eerdere games. Nintendo heeft ervoor gekozen om op specifieke plaatsen en gebeurtenissen passende muziek te laten horen. Deze manier van componeren heeft er bij mij voor gezorgd dat het kippenvel momenten opleverden áls er opeens muziek te horen was. Rito Village vond ik daarin erg verrassend en greep terug op Dragon Roost Island uit de Wind Waker:

2 – Great Sea (The Wind Waker)

Een bijzondere ervaring met een bijzonder lied. Voor de eerste keer de grote zee op in de Wind Waker. Ik zal het nooit meer vergeten. In combinatie met dit prachtige nummer zou ik de game eigenlijk gelijk weer op willen starten:

1 – Gerudo Valley (Ocarina of Time)

Mijn eerste The Legend of Zelda was Ocarina of Time. Daarmee was het voor mij ook bijna onmogelijk om uit deze game één nummer te kiezen. Het zal me niets verbazen als ik hier binnenkort een volledige column aan zal wijden. Ik blijf het magisch vinden hoe deze game gameplay, muziek en verhaal weet te combineren tot één krachtig geheel. Dit nummer van de Gerudo’s is me altijd bijgebleven en staat ook op mijn wensenlijstje om ooit op de gitaar te kunnen spelen:

Dit was mijn top 5 soundtracks uit The Legend of Zelda reeks. Natuurlijk zijn er nog veel meer nummers om over te schrijven, daarom kunnen jullie zeker een volgend deel verwachten. Welke nummers zijn voor jullie bijzonder uit de Zelda serie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.