Column

Column-nation: Star Wars Jedi: Fallen Order hype nog niet echt aangeslingerd?!

Star Wars Jedi: Fallen Order, sequel

We waren vorige maand aanwezig op de Gamescom en ik keek eigenlijk het meest uit naar Star Wars Jedi: Fallen Order. Echter bleek deze game niet aanwezig te zijn! Dat heeft me toch geen goed gevoel gegeven.

Star Wars Jedi: Fallen Order is namelijk de eerste (!) volledig op singleplayer gefocuste Star Wars-game sinds EA de licentie in handen heeft (2013!). We hebben er eigenlijk al veel te lang op moeten wachten en begrijpen eigenlijk nog steeds niet waarom Visceral’s Star Wars game geen kans kreeg, maar dat is een hele andere discussie.

Toen Respawn Entertainment liet weten bezig te zijn met een Star Wars-game was ik eigenlijk meteen enthousiast. Immers hadden de voormalige ontwikkelaars van Call of Duty 4: Modern Warfare net het geweldige Titanfall 2 uitgebracht. De singleplayer hiervan was echt een schot in de roos en de franchise heeft nu de Battle Royale spin-off Apex Legends, wat nog steeds mijn meest ideale game is voor tussendoor.

Respawn heeft in ieder geval bewezen dat ze in staat zijn een singleplayer neer te zetten van hoge kwaliteit en ik verwacht eigenlijk dat dit bij Jedi Fallen Order ook niet ander is. Toch ben ik wat voorzichtiger geworden door de afwezigheid tijdens de Gamescom. Dat is in mijn optiek toch de grootste beurs van Europa en de meest ideale manier om de game nog een keer aan het grote publiek te laten zien/ zelf te laten ervaren. Het was toch wel een grote aderlating om bij de business booth van EA te zien dat wel Battlefield V en Star Wars Battlefront 2 van de partij waren en niet de nieuwe Star Wars-game van de Titanfall-ontwikkelaar.

Als er iets is wat me in de jaren dat ik actief ben als ‘journalist’ is dat het vaak geen goed teken is als er een bepaalde stilte valt vlak voor de release van een ‘AAA-game’. Het kan natuurlijk zijn dat EA en/ of Respawn er nog voor kies om in de komende 2 maanden nog veel gaat laten zien middels trailers, streams en persberichten, maar ik ben erg op mijn hoede betreft deze game. Ik hoop zo dat de game gewoon net zo’n goede indruk achterlaat als Titanfall 2 dat destijds wist te doen. Misschien zie ik wel gewoon spoken op de weg, maar een gewaarschuwd mens telt altijd voor twee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.