Column

Column-Nation: Post E3 crisis

Na zoveel aankondigingen en gamenieuws is alles nu weer rustig in game-land. De perfecte tijd om eens rustig m’n backlog nog eens goed te bekijken.

De stapel games die nog onaangeraakt op me ligt te wachten, lonkt nu meer dan ooit. Dat voelt vreemd aan, want teruggaan naar oude games lijkt een stapje terug te zijn, juist nu er zo veel nieuwe games blinken. Niets tegen oudere games hoor, maar ik ben hyped voor bijvoorbeeld Beyond Good and Evil 2 en als ik dan Gravity Rush 2 opstart voelt dat niet als de juiste optie.

Daar zit ook gelijk het probleem, als je (net als iedereen die iets van E3 heeft meegekregen) niet kan wachten op Cyberpunk 2077, dan is er nu niets wat je daar aan kan doen, behalve knarsetandend wachten. Er zijn geen games die daarop lijken die je kan spelen om in de juiste stemming te komen en daarbij komt ook nog eens dat het zo maar 2 jaar of langer kan duren voordat we daadwerkelijk daarmee aan de slag mogen.

Sekiro Shadows Die Twice

Te dicht op het nieuws

Misschien is het probleem voor mij wel dat ik alle conferenties heb gekeken en daardoor te veel te weten ben gekomen. Nagenoeg alles wat ik langs heb zien komen ziet er fantastisch uit, en dan lijkt

een Shadow Warrior 2 (topgame trouwens) te vervagen bij de gedachte aan Nioh 2, Ghost of Tsushima en Sekiro: Shadows Die Twice. Zo zijn er voor alle games die naar me knipogen wel een nieuwe aankondiging die de vergelijking inzet en zo wordt de ‘oude’ game teniet gedaan.

Shadow Warrior 2

Ondanks dat ik donders goed weet dat ik bevoorrecht ben met een mooie verzameling games waarvan er nog een goede sectie onaangeraakt is, is dit toch een dilemma. Als je zo dicht op het nieuws zit dan wil de nieuwste, meest glimmende dingen hebben en spelen. Dat is ook de grote reden dat ik negen van de tien keer een remastered versie van een toffe game laat liggen. Het is een luxeprobleem waar ik me gewoon overheen moet zetten.

Goede voornemens

Het is nu de ideale tijd om eens rustig wat oudere games te gaan spelen. Simpelweg omdat de releases van de komende maand of anderhalf niet echt de aandacht opeisen. Op een paar games na staan er geen games tussen die ik niet mag missen.

Goede voornemens hoeven niet per se tijdens nieuwjaar gemaakt te worden. Nu, op de eerste dag van de tweede helft van het jaar, maak ik een goed voornemen. Ik ga proberen om mijn backlog nog voor het eind van het jaar weg te spelen. Dat zou moeten lukken met de redelijke radiostilte van de komende twee maanden. Nu eerst eens zorgen dat ik Overwatch eindelijk een keer weg kan leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.