Column

Column-nation: Marvel’s Avengers kan wel eens een grote worden

Marvel's Avengers

Square Enix liet tijdens de E3 ein-de-lijk Marvel’s Avengers zien. De reacties waren in eerste instantie niet zo positief als verwacht, maar na het spelen van de game in Duitsland, ben ik toch positief gestemd.

In het kwartiertje dat ik aan de slag mocht met de game heb ik de vier helden onder de knoppen gehad en het werkte allemaal zo goed! Ik kan dan ook niet kan wachten om de volledige game onder de knoppen te nemen. Ik heb heel snel gezien dat je de speciale aanvallen kunt upgraden en nieuwe kunt ontgrendelen, dus het ziet er vooralsnog uit dat de game niet snel repetitief gaat worden. Het is qua vernieuwende gameplay vergelijkbaar met God of War, die ook steeds weer iets nieuws met zich meebracht waardoor het eigenlijk alleen maar leuker werd om door te blijven gaan.

Toch zul je niet de keuze krijgen om een personage voor bepaalde missies te kiezen, maar zul je aan alle personages aan de slag gaan. Dit klinkt misschien niet heel leuk, aangezien je op een gegeven moment toch een favoriet zult hebben, maar het lijkt wel het beste te werken. Zo voorkom je dat één personage helemaal geüpgradet tot de max is en de andere bij wijze van spreken nog moet beginnen.

Lange termijn

Waar Crystal Dynamics echt mee kan schitteren is het werk op lange termijn. Na het voltooien van de singleplayer kun je nog losgaan op de co-op modus en dus samen met je vriend(in)en nog een aantal zijmissies voltooien. Je kunt er echter ook gewoon voor kiezen om deze missies in je eentje te spelen.

Daarnaast heeft de ontwikkelaar belooft om de game nog zo’n 10 jaar te zullen ondersteunen. Daarmee is het de eerste singleplayer game die zo lang nog ondersteund wordt. Bovendien heet Crystal Dynamics met Avengers zo veel mogelijkheden om verhaallijnen toe te voegen dat 10 jaar bijna niks lijkt. Het belangrijkste is dus dat ze wel aan een manier vinden waardoor de toevoegingen ook daadwerkelijk de moeite waard zijn om de game na een periode weer op te pikken en dat het niet korte verhalen zijn, die er alleen maar voor zorgen dat er een bepaald personage aan de game toegevoegd kan worden. Immers zal er geen New Game Plus modus komen, aangezien die de core gameplay zal ontwrichten.

Ik ben erg benieuwd hoe Square Enix dit gaat doen en we weten nu dus haast wel zeker dat de game een cross-gen release gaat krijgen. Het wordt sowieso al interessant of gamers hierdoor misschien wel eerst even afwachten op de volgende generatie consoles om de ‘ultieme ervaring’ van deze game te krijgen of dat ze gewoon net zoals ik niet kunnen wachten op de game en hem gewoon bij release al in huis halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.