Column

Column-Nation: De laatste drie maanden

Super Smash Bros Joker

De laatste tijd zijn er een grote stapel triple A top-games uitgekomen. Toch voelt het voor mij als een droogte, eentje die bijna voorbij is.

De laatste game (oké Apex Legends is er toch eentje die ik erg tof vind) die ik erg tof vond is Assassin’s Creed Odyssey, die begin oktober uitkwam. Zo’n beetje alles wat daarna is gekomen sluit niet op mij aan, of viel tegen (voor mij dan). Zo had ik grote verwachtingen van Red Dead Redemption, maar de trage voortgang in de game houdt me nog steeds tegen om verder te gaan. Daarna kwam ook Super Smash Bros. Ultimate nog menig gamershart vervullen. Ook die game doet mij niets en als Kingdom Hearts III en Resident Evil 2.

Zelf kreeg ik even het gevoel dat ik uitgekeken raakte op games, oververzadigd zeg maar. Toch word ik bijzonder enthousiast van Sekiro: Shadows Die Twice en ben ik erg blij dat ik volgende week weer aan de slag kan met een nieuwe Far Cry. Ik ben er dus nog niet op uitgekeken. Het zal dus gewoon toeval zijn dat in wellicht de drukste tijden in game-land ooit, er geen enkele game uit is gekomen die mij aanspreekt. Ondanks dat de Game of the Year en wellicht 2 kandidaten voor de komende Game of the Year in die tijd zijn uitgekomen.

Kijken als een buitenstaander

Het is een vreemde gewaarwording als je iedereen om je heen wild enthousiast ziet van allerlei games. Juist als je er zelf niet warm of koud van wordt. Dat heeft me een klein beetje het idee gegeven hoe niet gamers naar ons kijken. Het is bijzonder om het op z’n zachtst te zeggen. De enthousiasme en het continu aanprijzen van games die je niet interessant vindt, het proberen te overtuigen dat de game toch echt wel tof is en het doorgaand vertellen over ‘wat er nu weer’ in de game is gebeurd, “Dat ga je niet geloven!”.

Zo’n periode waar er weinig interessante games zijn is een mooie tijd om te observeren hoe wij naar games kijken. We worden enthousiast van trailers en commercials, elk klein detail die we van te voren kunnen krijgen. Hoe dichter bij de release het komt, hoe meer we willen weten. Zeker met Super Smash Bros. Ultimate was dat heel erg het geval. Mensen werden wild van elk personage die werd aangekondigd en dat ziet er toch, uhm, bijna desperaat uit. De reactie die mensen hadden bij de aankondiging van Joker voor Smash was misschien wel de meest extreme, bijna in het kaliber van de E3 aankondiging van Final Fantasy VII.

Sinds deze maanden snap ik de niet-gamers een stuk beter. Zelf ben ik weer volop op de hype trein om alle details van The Division 2, Sekiro: Shadows Die Twice, Far Cry New Dawn, Code Vein en nog een stapel nieuwe games te volgen. Voor die tijd zal er vast nog iets zijn waar ik ongetwijfeld weer enthousiast van zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.