Bericht voor de lezers

Opinie: Aankondiging Breath of the Wild sequel is veel te vroeg?!

Breath of the Wild Sequel, Breath of the Wild 2

Wat de meeste uitgevers tijdens deze E3 geleerd leken te hebben, namelijk games veel te vroeg aankondigen, heeft Nintendo juist niet in de gaten.

Nintendo kondigde namelijk even aan dat er een sequel op The Legend of Zelda: Breath of the Wild komt. Natuurlijk niks mis mee, maar ik geloof niet dat deze game binnen nu en een jaar of twee in de schappen ligt, al hoop ik dat ik hierin niet gelijk heb.

Echter geeft de aankondiging van deze game me het gevoel geeft dat dit ervoor moet zorgen dat ik zou vergeten dat Bayonetta 3 eigenlijk dit jaar zou verschijnen of dat Metroid Prime 4 nog lang niet komt. Ironisch genoeg werd laatstgenoemde ook alweer twee jaar geleden tijdens een E3 Direct, als verrassing, aangekondigd. Helaas kent deze problemen met de ontwikkeling, maar het gaat me meer om welke boodschap uitgevers geven.

Na de aankondiging van de sequel schoten er namelijk meteen allerlei vragen in me op en dan is het gewoon klote als je weet dat je daar voorlopig toch geen antwoord op gaat krijgen. De enige vragen die overblijven, zijn dan vooral: Hoe lang moeten we wachten voor we meer gaan zien? Wanneer kunnen we meer informatie verwachten? Hoe kunnen ze de hype nu al aanwakkeren?

Dit terwijl ik juist meer wil weten over het verhaal of er weer ouderwetse dungeons in zitten of Link meteen zijn gear heeft die hij in Breath of the Wild vergaard heeft en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Nogmaals hoop ik dat Nintendo al veel verder is dan ik denk. Als het zich in dezelfde wereld af gaat spelen (en wellicht nieuwe gebieden gaat bieden) is het misschien wel niet zo veel werk als toen ze aan Breath of the Wild aankondigde. Immers zat tussen de aankondiging (E3 2013) en de release bijna 4 jaar! Denken jullie dat de sequel op Breath of the Wild eerder in de winkels ligt dan ik verwacht? Of heeft Nintendo deze aankondiging juist gemaakt om te voorkomen dat er iets zou lekken?!

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.