Sony en Microsoft gaan partnerschap aan

Nieuws

Stop de persen, ververs je browser en ga snel zitten. De meest onwaarschijnlijke samenwerking gaat plaatsvinden. Sony en Microsoft gaan namelijk samen werken op het gebied van cloud-gaming. Lees snel verder hoe dat gaat werken!

Nintendo en Microsoft gingen eerder al samen in zee door crossplay voor Fortnite te lanceren. Sony heeft uiteindelijk ook toegezegd, na een periode van afwijzen en ontkenning. Door de moeite die het bedrijf leek te hebben hiermee komt deze samenwerking ietwat onverwachts.

De twee bedrijven gaan samen naar mogelijkheden kijken binnen Microsoft Azure voor zowel het streamen van games als content. Daarnaast willen ze Microsoft Azure Datacenter technologie ook gaan toepassen op de services van Sony. Beide partijen hopen hiermee een betere entertainment service te kunnen leveren aan hun klanten.

Ook kijken ze naar een samenwerking op gebied van AI (kunstmatige intelligentie), waarbij ze vooral doelen op de zakelijke markt. Satya Nadella, CEO van Microsoft, zegt het volgende over de samenwerking:

“Sony has always been a leader in both entertainment and technology, and the collaboration we announced today builds on this history of innovation,”

Wij zijn onwijs benieuwd wat dit ons als gamers gaat opleveren in de toekomst. Het volledige artikel is hier te vinden.

Tagged
Rogier Pepplinkhuizen
Game fanaat, Nintendo fan van het eerste uur, IT'er overdag. Speelt op de PC , Switch en Playstation 5. Wekelijks verzeild in Dungeons & Dragons als Dungeon Master.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.