Rust krijgt consoleversie in 2020

Video

Er is een trailer uitgebracht door ontwikkelaar Facepunch Studios, die de consoleversie van Rust aankondigd. Het spel zal in 2020 worden uitgebracht voor de Playstation 4 en Xbox One.

De trailer werd getoond tijdens het X019-evenement van Microsoft gisteren. De studio gaat dit in samenwerking doen met uitgever Double Eleven. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt, noch of het spel cross-platform gespeeld kan worden.

Rust is tot nu toe alleen speelbaar geweest op de PC en is immens populair: er spelen op dit moment zo’n acht miljoen spelers. Het gaat om een survivalgame waarin je moet overleven in een wereld met andere spelers. Zij kunnen met je samenwerken, of tegen je werken. Het spel wordt vaak geleden met DayZ, waarin spelers ook moeten overleven in een gevaarlijke wereld. In Rust kan je tevens basissen bouwen en craften, om jezelf te beschermen van vijandige spelers of om zelf de slechterik te kunnen spelen. Ten slotte heeft Facepunch Studios aangegeven dat de consoleversie bij release maximaal honderd spelers in een server kan laten spelen.

Tagged
Boyd Willemsen
Typische IT'er die gek is van games en tech en al wat jaartjes schrijft voor Gamingnation.
http://Gamingnation.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.