Reviews 2

Review Spirit of the North

Spirit of the North

De wereld van Spirit of the North is een tamelijk levenloze wereld, het enige wat is overgebleven zijn de geraamtes van een lang uitgestorven samenleving. Als vos start hier je avontuur en zul je gaandeweg steeds meer te weten komen over de ondergang van de bevolking en jouw rol hier in. Vanuit de derde persoon spring, ren en blaf je je een weg door een landschap dat is aangetast door een bederfelijke kracht. Maar is het een reis die leidt tot ware verlichting of eentje die leidt tot ware frustratie?

What does the fox say?

Zodra je begint wordt je vergezeld door een lichtgevende vos, oftewel de geest van het Noorderlicht, die door met je te fuseren je van magische vaardigheden voorziet. Gaandeweg zul je hierdoor je vos met nieuwe spirituele krachten uitbreiden om je door de puzzels te kunnen loodsen. Voor het grootste gedeelte bestaat dit uit massieve obelisken activeren door middel van energie die je krijgt door tegen bloemen te blaffen (geen grap). Door de hele game wordt overigens geen woord gesproken, hierdoor zal je vooral aan de hand van wat je ziet moeten ontcijferen wat er gebeurt is. Door de hele wereld liggen de eerder genoemde skeletten van de voormalige bewoners verstopt, je kunt hun ziel bevrijden door hun staf te zoeken. Dit is grotendeels optioneel, maar geeft wel een extra reden om de enorme gebieden af te struinen. Wat dit nog meer de moeite waard maakt, is hoe deze gebieden in beeld zijn gebracht.

Fox Stranding

Want iets waar je niet onderuit kan is hoe mooi de wereld is waar je met de vos doorheen dartelt. Van besneeuwde bergen en IJslandse valleien met wuivend gras tot imposante grotten, alles ziet er scherp, gedetailleerd en realistisch uit. Sommige valleien deden me qua look erg denken aan Death Stranding, wat absoluut geen minpunt is! Het is erg de moeite waard om zo nu en dan te stoppen om al dit moois even op te nemen. Daarnaast zijn de licht effecten ook van erg hoog niveau, zowel de natuurlijke als de magische. Ook is de framerate over het algemeen een vloeiende 60 fps wat het geheel nog prettiger maakt om naar te kijken. Tot zo ver niks te klagen zou je zeggen, maar dan moet ik het helaas nog even over de technische kant hebben.

For fox sake

Iets minder indrukwekkend is namelijk de wispelturige besturing van meneer vos. Over het algemeen gaat rennen, lopen en springen vrij vloeiend, maar tijdens het platformen gaat er net iets te vaak wat mis. Het is niet helemaal duidelijk wanneer je op een richel kan landen en wanneer je vos als een harige baksteen er doorheen valt. Ook overkwam het me vaak dat ik niet wist waar ik heen moest. Je zou kunnen zeggen dat ontdekken juist hoort bij een game als deze, maar doordat sommige gebieden behoorlijk groot zijn en je vos vrij snel buiten adem is, kan de verkeerde kant opgaan als onnodige rompslomp worden ervaren. Daarnaast zwemt de aardse vos op een frustrerend langzaam tempo om vervolgens stilstaand zijn vacht uit te schudden, een animatie die je niet kunt onderbreken! Gelukkig is er nog een positieve kant waar ik het nog niet over gehad heb.

Foxtrot

Je avontuur wordt begeleid door een zeer atmosferische soundtrack bestaande uit piano en viool melodieën, wat over het algemeen de dromerige sfeer goed kracht bij zet. Het enige nadeel van de nogal aanwezige muziek is dat er maar een beperkt aantal tracks zijn, waardoor de muziek als eentonig kan worden ervaren. Op bepaalde momenten zou het gebrek aan muziek zelfs beter zijn geweest naar mijn mening, om zo andere momenten kracht bij te zetten door de toevoeging er van.

Een vos met twee gezichten

Spirit of the north is een vos met twee gezichten, zowel letterlijk als figuurlijk gesproken. In deze 6 tot 8 uur durende walking simulator gaat plezier vrij makkelijk over in ergernis en andersom. Aan de ene kant frustreert de game door de iets te grote omgevingen en de simpele vaak overbodig aanvoelende puzzels. Aan de andere kant maakt de kunstzinnige stijl, interessante sfeer en het intrigerende verhaal een hoop goed.

6.4
Verhaal:
7.5
Gameplay:
5
Presentatie:
8
Replaywaarde:
5

GamesGames

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.