Reviews

Review: The Crew 2

The Crew 2

Ubisoft kwam vier jaar geleden met The Crew, een grote open wereld arcade racegame. Echter wist deze niet iedereen te overtuigen. Lukt het ze met het tweede deel dan wel?

De grootte maakt niet altijd uit

Het vorige deel kreeg voornamelijk kritiek om de grafische kant van de game. Doordat deze zo groot was, zag de game er eerder uit als een PlayStation 2-game dan een PlayStation 4-game. Ook in het tweede deel moeten we je teleurstellen als je supermooie graphics verwacht, maar de game oogt al een stuk beter dan diens voorganger.

Ivory Tower heeft wel erg goed geluisterd naar de feedback die ze kregen, want er zijn nog veel meer dingen verbeterd ten op zichten van het voorgaande deel. Zo kunnen spelers over de hele wereld aan diverse activiteiten meedoen. Denk hierbij aan het zo snel mogelijk bij een punt voorbij rijden tot het slalommen met je boot.

Bij het eerste deel was dit nogal irritant omdat je door een poort reed om daaraan mee te doen en als je dat niet wilde, moest je deze juist weer zien te ontwijken. Ook na het voltooien van het event werd je na enige tijd weer gereset terwijl je gewoon al op de weg reed. Dit is in het tweede deel een stuk beter gedaan. Je kunt deze activiteiten selecteren en meedoen of gewoon meedoen als je er toevallig voorbij rijdt, maar als je niet meewilt doen, kun je gewoon doorgaan.

Ook is het een stuk beter gedaan met het rijden, vliegen en/ of varen. Je kunt er voor kiezen om naar alle missies te rijden, maar je kunt ook gewoon fast travellen. Dit is wel erg lekker, aangezien je anders meerdere malen de VS rond zou moeten rijden.

The Crew 2

Ter land, ter zee en in de lucht

De grootste verandering in The Crew 2 is het feit dat je niet langer alleen in de auto of op de motor zit. Er zijn veel verschillende soorten voertuigen toegevoegd. Denk aan verschillende soorten boten, maar ook vliegtuigen en ook qua auto’s zijn er een hoop soorten, waaronder Rally wagens, maar ook zelfs een Formule 1 wagen!

Deze toevoegingen zorgen voor een nog divers spektakel. Het ene moment race je een ijzingwekkend spannende race in de grachten van Las Vegas om vervolgens de meest gekke stunts in de lucht uit te voeren. Eigenlijk was ik hier heel sceptisch over, maar het werkt erg lekker en zorgt ervoor dat je niet snel verveelt. Kortom pakt deze keuze erg goed uit!

Door al deze extra manieren om je te vervoeren moest de ontwikkelaar de kaart van de VS drastisch aanpakken. Ze hebben hem niet alleen vergroot, maar nu dus ook voorzien van meer rivieren en andere wateren, waardoor je met elk voertuig overal terecht kunt komen.

Het mooie van dit alles is dat je tussen al je wagens, vliegtuigen en boten één favoriet per soort kunt kiezen en daar kun je op elk moment tussen wisselen. Met een druk op de knop wissel je jouw vliegtuig in voor een auto en klettert met volle snelheid uit de lucht. Het klinkt misschien als iets heel idioots, maar het werkt erg goed en je zult er al snel een sport van maken om zo netjes mogelijk te landen.

The Crew 2

Je zelf bewijzen

Iets wat The Crew 2 eigenlijk niet kwalijk kunnen nemen, is het gebrek aan een verhaal. In dit soort games willen we gewoon lekker racen, stunts uitvoeren en nieuwe upgrades voor onze voertuigen scoren. Dat is ook eigenlijk wat het verhaal je toe zet. Je moet je bewijzen als de beste ‘Allround racer’. Door goed te presteren, krijg je meer volgers en daardoor stijgt je status. Uiteindelijk zul je het tegen de huidige ‘baas’ op moeten nemen om te laten zien dat je jouw waarde kunt bewijzen.

Dit laatste gebeurt in een knotsgekke event waarin je niet meer op één discipline wordt getest, maar meerdere tegelijkertijd. Deze race wordt opgedeeld in drie delen waarin je dus meerdere disciplines achter elkaar zult spelen. Het is gewoon jammer dat er maar een paar van deze races zijn, want dit is toch wel hetgeen wat deze game zo goed doet!

Je bewijst je dus ook door zo veel mogelijk verschillende disciplines te volgen en je zult al snel de kaart behoorlijk gevuld zien worden met allerlei activiteiten. Van het racen met een speedboot, tot het winnen van een crossrace en met een terreinwagen zo snel mogelijk een heuvelachtig omgeving door zien te komen.

The Crew 2

Een langzaam opbloeiende bloem

Ondanks alle het positieve aan deze game kent deze toch wel een paar minpuntjes. Zo zijn de races lijken races soms kinderlijk eenvoudig en maakt de AI wat merkwaardige keuzes. Daarentegen heb je soms ook een voorsprong van meerdere seconden, die na het iets te ruim nemen van de bocht zo weer teruggedrongen kan worden tot bijna niks. Laat staan als je een crash maakt en even stil komt te staan.

Ook is het niet mogelijk om tijdens een race te stoppen, maar moet je deze eerst afmaken, voordat je hem opnieuw doet of wat anders kunt gaan doen. The Crew 2 speelt eigenlijk heel erg in op het maken van een Crew en daaruit valt dan ook echt de meeste fun te halen. Helaas mist de game een matchmaking achtige service, waardoor je met andere kunt spelen. Dit was juist iets wat het voorgaande deel juist wat sterker maakte. Echter heb ik me ook prima in mijn eentje vermaakt en is dit toch wel weer een van die games die met de tijd alleen maar beter wordt!

The Crew 2
Uitgever: Ubisoft
Ontwikkelaar: Ivory Tower
Releasedatum:: 29 juni 2018
Platforms: Pc, PlayStation 4 en Xbox One
Gespeeld op: Xbox One X

 

 

 

Een enorme sprong in het diepe

Ubisoft geeft met The Crew 2 een geweldig grote speeltuin vol met leuke en gave voertuigen. Je kunt je uren vermaken met deze game.

8.3
Gameplay:
8.9
Algehele presentatie:
7.9
Replay-waarde:
8.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.