Reviews

Review: Firewall: Zero Hour

Firewall: Zero Hour

Hij is wat later dan de bedoeling was, maar we mochten aan de slag gaan met de VR-game Firewall: Zero Hour en we hopen dat we hier te maken hebben met de nieuwe standaard qua first person VR-shooter. Waarom dat zo is, lees je in deze review!

Ervaring in shooters

Wie de naam van ontwikkelaar First Contact Entertainment hoort, zal ongetwijfeld niet meteen een belletje gaan rinkelen. Toch heeft het dertig koppig tellende team een dijk van ervaring, aangezien zij allemaal de shooter Call of Duty op hun CV hebben staan. Echter is het toch een wereld van verschil om een goede shooter te maken voor een VR-bril, maar dat lijkt de ontwikkelaar alleen maar meer uit te dagen.

Firewall: Zero Hour is een tactische online shooter en is eigenlijk niet anders dan te vergelijken met Rainbow Six Siege. Echter wordt je, zoals een VR-game betaamt, eerst uitgelegd hoe de basisbesturing werkt. Daarna kun je kiezen om eerst nog even verder te trainen (tegen AI tegenstanders) of voor het ‘echie’ op te nemen tegen andere spelers.

In deze modus genaamd ‘Contracts’ nemen twee teams van vier spelers het tegen elkaar op. Een team speelt de aanvallende partij en het andere de verdedigende. Laatstgenoemde moet kosten wat kost voorkomen dat het aanvallende partij een laptop hackt en belangrijke data bemachtigd.
Elk teamlid heeft maar een leven en het is dus extreem belangrijk dat je samenwerkt. Als je toch het loodje legt kun je als toeschouwer je team alsnog voorzien van informatie over bijvoorbeeld de plekken waar eventueel vijanden gesignaleerd zijn.

De game kent in totaal 12 verschillende personages en deze kun je net als alle gear upgraden. Echter zit hier wel het enige nadeel van de game in en dat is grinden. Je zult wel heel veel moeten spelen om wat gear te kunnen upgraden. Het is niet dat het de game minder leuk maakt, maar doordat de markt van deze game nog beperkt is, is het helaas vooral de vraag hoelang deze game nog gespeeld gaat worden en of het daardoor nog haalbaar wordt om alles vrij te spelen.

Firewall Zero Hour

Geweldige ervaring

Gelukkig hoeven we ons daar vooralsnog geen zorgen om te maken en zijn we overtuigd van hoe goed deze game is. De game speelt voor de beste ervaring het lekkerst met de Aim-controller, maar is ook met de DualShock prima te spelen. Dit gaat wel ten koste van de immersie, maar als je geen Aim-controller hebt, is het prima te doen.

In tegenstelling tot andere shooters weet deze game de bewegingen veel strakker te registreren en wordt deze ook nagenoeg naadloos overgezet in de virtuele wereld. Dit is al een hele prestatie van de ontwikkelaar, maar ook het feit dat we nagenoeg nooit hoefden te herkalibreren, zegt wat over de kwaliteiten van de game.

De game is bij iedere potje weer net zo spannend en samenwerken is erg belangrijk. Hierdoor bouw je een band om met je teamgenoten en dit werkt erg verslavend. Vooral doordat je in VR veel meer beleving ervaart.

Bovendien bieden de 9 maps voldoende variatie en zijn gewoon zo ontwikkeld dat deze erg goed werken in een tactische shooter. Hierdoor voelt de game vanaf launch compleet aan en dat kunnen we erg waarderen.

Firewall Zero Hour


Uitgever:
Sony
Ontwikkelaar: First Contact Entertainment
Releasedatum: 31  augustus 2018
Platforms: PlayStation 4
Gespeeld op: PlayStation 4

 

 

 

Geweldige VR-shooter

First Contact Entertainment legt met Firewall: Zero Hour de standaard neer voor VR-shooters. Het wordt voor andere ontwikkelaars een hele kluif om daaraan te kunnen tippen. De tachtische VR-shooter weet een geweldige ervaring neer te leggen die soepel speelt en erg spannend is!

9.1
Gameplay:
9.5
Algehele presentatie:
8.8
Replay-waarde:
9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.