Reviews

Review: Danger Zone 2

Danger Zone 2

Three Fields Entertainment introduceerde vorig jaar Danger Zone, een arcade game waarin crashen je enige doel was. Nou ja eigenlijk was je doel om zoveel mogelijk schade te maken.

De populariteit van de game zorgde ervoor dat de ontwikkelaar een tweede deel kon maken en deze hebben we onder de loep genomen. Grote vraag is natuurlijk: Is deze game wel dusdanig verbeterd?

Kleurrijke omgevingen

De simulatie-achtige omgevingen uit het eerste deel zijn verruild voor echte omgevingen. Zo zul je veel rondom het vliegveld van Los Angeles vertoeven. Dit is ook wel een van de goede verbeteringen aan de game. Het is niet meer een kwestie van de eerste de beste taxi op te zoeken om je wagen tegen te planten. Dit keer zul je eerst even een stuk door een level heen moeten scheuren en onderweg alvast wat voertuigen beuken voor je bij de echte crashplek terechtkomt.

Tussen het begin en de plek waar je echt de beuk erin gooit, wordt je extra uitgedaagd om bepaalde doelen te bereiken. Zo moet je bijvoorbeeld alle taxi’s raken of een aantal auto’s beuken voor je echte crash begint. Het geeft de serie wat meer diepgang, aangezien je niet alleen op een weg een crash veroorzaakt, maar soms op meerdere.

Danger Zone 2

Hoe ironisch wil je het hebben?

Je zult dus nog tactischer moeten werken, maar niet altijd werkt dat even lekker in deze game. Er zit namelijk veel verschil in de afstanden tussen waar je begint en waar daadwerkelijk de crashplek is. Het wordt bovenin aangegeven, maar soms rijdt je met zulke snelheden dat je haast de plek des onheils voorbij rijdt. Bovendien moet je er ook nog zien te voorkomen dat je voordien niet al gecrasht bent. Ja inderdaad, je moet in eerste instantie zien te voorkomen dat je niet crasht in een game waar het de bedoeling is dat je crasht.

Daarin wordt het soms wat frustrerend aangezien er niet echt een duidelijk richtlijn is voor het crashen. Soms raak je een vrachtwagen met een sportwagen om hem in de berm te duwen en gewoon verder te rijden, maar soms raak je hem blijkbaar net niet goed genoeg en ben jij degene die niet meer verder kan. Of soms beuk je tegen een wagen die op mysterieuze wijzen achter een vangrail blijft haken en jou uiteindelijk meesleept in zijn vernieling.

Echter waar ik me het meest aan stoorde, was het feit dat de game een aantal keer keihard vastliep of dreigde vast te lopen. Een game die crasht waarin het de bedoeling is dat jij juist degene bent die crasht. Kortom de schade is al te groot om ons nog omver te blazen.

Danger Zone 2

Een lange weg af te leggen

De eerder genoemde dingen zorgen er dus voor dat het soms een overlevingsstrijd wordt om überhaupt bij het punt te komen waar je de game voor speelt: het crashpunt. Hierin heeft men daarentegen wel een kleine verbetering doorgevoerd.

Als je eenmaal gecrasht bent, kun je deze nog wel iets verlengen door middel van de smashbreakers die erop de weg liggen, maar ook te verdienen zijn. Echter zal er op een gegeven moment een klokje aflopen, waarna je score bepaald wordt. In het eerste deel duurde het soms wel een halve minuut voordat je op dit punt kwam en keek je na een paar laatste auto’s die nog crashte of gewoon voorbij reden.

Gelukkig maakt het daadwerkelijke crashen (als je er eenmaal weet te komen) een hoop goed. Net als diens voorganger is het niet zo simpel als het lijkt en wordt je keer op keer uitgedaagd om een nog hogere score neer te zetten. Dit zorgt er toch weer voor dat je de levels keer op keer overnieuw wilt spelen om nog hoger in de rankings te komen.

Crashgame zonder echte finesse

Danger Zone 2 is een leuke game voor tussendoor. Even lekker een zo groot mogelijke crash zien te veroorzaken. Echter is de weg er naar toe soms wat aan de lange kant en dit kan frustreren.

6
Gameplay:
5
Algehele presentatie:
5
Replay-waarde:
8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.