Reviews

Review: Crash Team Racing Nitro-Fueled

Crash Team Racing Nitro-Fueled 1

Na de successen van de remakes van Crash Bandicoot en Spyro kon Activision het niet laten om de Crash Team Racing in het verleden te laten liggen. Weet Beenox wederom een goede remake te maken?!

Behoorlijke leercurve

Voor we de game de hemel in prijzen voor diens visuals en geluid, willen we toch even stellen dat de game wel in het verleden is blijven zitten qua gameplay. De besturing is namelijk niet zoals je gewend bent van een concurrent als Mario Kart 8. De besturing is namelijk erg licht en stukken gevoeliger, maar het driften is daarentegen in eerste instantie behoorlijk lastig onder de knie te krijgen.

Voor je gaat driften, maakt je kart namelijk eerst een sprongetje en dan pas ga je driftend de bocht door. Je kunt daarmee een boost verdienen, maar die moet je middels een goed getimede druk op de knop doen. Dit betekent dat je één knop ingedrukt moet houden om te driften en vervolgens goed in de gaten moet houden dat je boost meter niet te ver oploopt. Als dit wel gebeurd, zal je boost namelijk falen. Kortom het voelt een beetje omslachtiger dan wat je van andere kartgames gewend bent.

Crash Team Racing Nitro Fueled

Echter zul je dit wel onder de knie moeten krijgen, want de concurrentie is moordend! Nou ja, het is in ieder geval pittig moeilijk te noemen. Je zult dus niet alleen de controls moeten beheersen, maar ook de tracks van binnen en buiten gaan leren kennen om al strijdend als eerste over de finishlijn te komen. Daarentegen werkt het wel extreem motiverend als het je eenmaal lukt, maar zul je ook af en toe tot frustratie aan toe je races opnieuw moeten spelen. Als je het dan nog niet lukt, is er gelukkig nog wel een gemakkelijker stand.

Meer dan een remake

Beenox weet met zeer veer respect naar het origineel toch weer een geweldige remake te maken. De game is volledig van de grond opgebouwd, maar geeft nog steeds diezelfde vibe als het origineel in de jaren ’90 deed.
Qua visuals en geluid hebben we niks te klagen en kunnen we alleen zeggen dat de ontwikkelaar erg goed hun werk gedaan hebben. Bovendien bevat deze game ook content van Crash Nitro Kart, waardoor je in totaal 31 tracks hebt, een avonturen modus, time trials en een versus modus. Om nog maar te zwijgen over een (online) multiplayer!

Crash Team Racing Nitro-Fueled 1

Avonturen modus

Net als in het origineel bevat de game een story modus, maar nieuw in de remake is de Nitro-Fueled modus. Deze is wat vergevingsgezinder dan het origineel en biedt je de mogelijkheid om met elk personage te spelen en op drie verschillende moeilijkheidsgraden. Dit komt echt van pas als je de game nog nooit gespeeld hebt of als je weer even de controls weer onder de knie wilt krijgen. In de story modus speel je overigens ook diverse onderdelen vrij voor je kart, maar ook dingen waarmee je jouw personage(s) kunt voorzien van andere looks.

Crash Team Racing Nitro-Fueled blijft gewoon leuk om te spelen omdat de adrenaline je constant door je aderen laat stromen. De game kent een hoge leercurve, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, knal je van boost naar boost door de bochten.
De game kent gewoon ontzettend veel content en dat geeft je urenlang speelplezier, al is soms ook wel her en der frustrerend moeilijk! Zo weten de time trials je het bloed onder je nagels te halen, als je een bepaalde tijd niet weet te halen, omdat je boost net niet (goed) lukte.
Desondanks zijn we erg positief over het geheel! De game kent namelijk 31 ontzettend goede karttracks en nog veel meer content en mogelijkheden om je uren aan de buis gekluisterd te houden! Crash Team Racing Nitro-Fueled is wat dat betreft de op één na beste kartgame ooit!

Crash Team Racing Nitro-FueledUitgever: Activision Blizzard
Ontwikkelaar: Beenox
Releasedatum: 21 juni 2019
Platforms: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Gespeeld op: Playstation 4 Pro

 

 

 

Een remake met ontzettend veel respect naar het origineel

Crash Team Racing Nitro-fueled kan soms wat frustratie opwekken, maar biedt gelukkig een ontzettend goede kartgame met een aantal tracks die tot de beste ooit beschouwd kunnen worden. Als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je deze game heel moeilijk aan de kant kunnen leggen.

8.9
Gameplay:
8.4
Algehele presentatie:
9.4
Replaywaarde:
8.9

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.