Resident Evil 2

Review: Resident Evil 2

Reviews

Het duurde wat langer voordat we een review-exemplaar binnen kregen, maar het was het (extra) wachten op de remake Resident Evil 2 zeker waard.

Een uit de hand gelopen virus

Resident Evil 2 is wellicht door diens makkelijk te volgen verhaal erg welkom. Je hoeft niet veel van diens voorganger te weten om te begrijpen wat er aan de hand is. Sterker nog: Zelfs de hoofdrolspelers van deze game staan voor een behoorlijk mysterie. Raccoon City is namelijk getroffen door een virus, die onschuldige inwoners laat veranderen in ondode wezens die op zoek zijn naar ‘vers’ vlees. Helaas voor Claire Redfield en Leon Kennedy zijn zij in de stad en komen in het middelpunt van een enorme ramp terecht.

De game biedt dan ook twee campagnes aan en je kunt zowel de avonturen van de nieuwe politieagent Leon volgen of juist met Claire op zoek te gaan naar haar broer Chris, die na de gebeurtenissen van het eerste deel van de kaart lijkt te zijn verdwenen.

Ondanks dat deze campagnes in grote lijnen hetzelfde zijn, bieden deze zeker genoeg redenen om de game minimaal twee keer uit te spelen, maar als je van een uitdaging houdt, ga je deze game zeker wel vaker tot het einde proberen te halen. Qua verhaal blijft het verhaal nagenoeg hetzelfde als toen de game twintig jaar geleden uitkwam, maar qua gameplay is er wel veel veranderd.

Resident Evil 2 Remake 1-shot demo

Geen tankcontrols meer

Zo heeft Capcom besloten om niet meer de tankcontrols en de vaste camperapunten uit het origineel te gebruiken, maar kijken we nu vanaf de schouders van onze helden. Hierdoor kun je ook beter richten tijdens het lopen (iets wat lange tijd niet in deze serie kon) en je veel beter de omgevingen kunt verkennen.
Desondanks wil dit niet zeggen dat het een actie-game a la deel 6 is, aangezien kogels schaars zijn en het gedrag van zombies niet te voorspellen is. Je zult soms vijanden tegenkomen die naar twee headshots nog blijven lopen en is het dus soms beter om maar gewoon op een lopen te zetten.

Geweldig herontworpen

Niet alleen qua gameplay staat Resident Evil 2 als een huis, maar de manier waarop de game echt opnieuw gebouwd is, verdient ook een dikke pluim. Niet alleen qua visuals is het een game die met deze tijd mee kan (en sommige games al voorbij is), maar ook hoe alles gepresenteerd wordt, is van een erg goede kwaliteit.

In de game zul je niet alleen bezig zijn met het neerknallen of ontwijken van de zombies of vele andere wezens, maar ook op zoek gaan naar antwoorden. Zo begin je met Leon in het politiebureau van de stad en zul je op een gegeven moment deze ook weer moeten verlaten. Uiteraard gaat dat niet zo simpel als je denkt en zul je op zoek moeten naar een manier waarop je het gebouw kunt verlaten. Dit gebeurd door middel van het oplossen van erg vernuftige puzzels en zodoende kom je ook meer te weten wat er allemaal op het bureau gaande is.

Gelukkig krijg je daarbij veel hulp van je met icoon gevulde kaart. Deze toont niet alleen aan waar je al geweest bent, maar ook waar je eventueel nog interessante voorwerpen kunt vinden, maar ook om je verder te helpen in je avontuur.

Gedurende dit avontuur zul je ongetwijfeld een aantal keren je mond open houden van verbazing. Niet alleen de vele gruwelijkheden, maar ook de grootste monsters, de aanwezigheid van Mr X en vele andere factoren zorgen dat je op het puntje van je stoel/ bank blijft zitten.

Resident Evil 2

 

Uitgever: Capcom
Ontwikkelaar: Capcom
Releasedatum: 25 januari 2019
Platforms: PlayStation 4, Xbox One, PC
Gespeeld op: PlayStation 4 Pro

 

 

 

 

 

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.