Review: Pauli’s Adventure Island

Reviews

Soms zijn er momenten dat je even niet bij je PC of console kunt komen, omdat je in de trein zit of op een afspraak zit te wachten. Dan is het lekker makkelijk om je telefoon erbij te pakken en een spelletje erop te spelen. Pauli’s Adventure Island is daarvoor goed geschikt: een tussendoortje, zonder al teveel poespas.

2D platformer met konijntjes

Pauli’s Adventure Island heeft een simpel concept: het is een 2D platformer. Je speelt als het blauwe konijntje Pauli, of als het roze konijntje Gemmi. Je hebt vier werelden met elk 8 levels, waarin de laatste level van elke wereld een eindbaas bevat. Het is aan jou om alle monsters op het eiland te verslaan en de vrede terug te laten keren.

Je kan met jouw personage springen(waaronder een dubbele sprong), horizontaal bewegen en rollen, waarmee je sommige vijanden kan uitschakelen. In elk level zijn er drie klavertjes vier verstopt, die je kan verzamelen. Tevens zijn er overal sterren te vinden, waarbij je een extra leven krijgt voor elke honderd die je verzamelt. De besturing is simpel: je hebt twee knoppen aan de linkerkant om te bewegen en twee knoppen aan de rechterkant voor springen en rollen.

Voor kinderen

Het spel begint erg simpel, maar wordt steeds lastiger. Het wordt nooit echt heel erg lastig, waardoor het spel toegankelijker is voor jongere kinderen. De vijanden laten erg typisch gedrag zien: ze gaan van links naar rechts of van boven naar beneden. Gelukkig biedt elk level weer een andere uitdaging aan, zodat je niet al te snel verveeld raakt. Zo is in een level de grond een trampoline en in een ander level vallen alle platforms naar beneden zo gauw je ze aanraakt. Het is allemaal niet erg origineel, helaas.

Slechte animaties

Het zwakste punt van het spel zijn de animaties. Hoewel het spel er kleurrijk uitziet, lijken de bewegingen zeer goedkoop erin geplakt. Als je door een portaal heen gaat, lijkt het wel alsof iemand 5 minuten in photoshop heeft gezeten om jouw personage 360 graden te laten draaien. Ook de vijanden zijn niet erg creatief te noemen qua design: het ziet er allemaal uit alsof het uit andere spellen is gepakt. Hierdoor krijg je al snel het idee dat Pauli’s Adventure Island een snel project is geweest van een eenmanszaak.

Leuk voor tussendoor

Pauli’s Adventure Island zal je zeker vermaken voor een paar uurtjes, als je even niks anders te doen hebt. Het spel is gratis te downloaden, maar je kan ook €1,99 betalen om de advertenties weg te laten halen. Het is redelijk irritant dat je een advertentie krijg te zien na elk level, maar naar mijn idee is het totaal niet nodig. Ik denk dat je voor €1,99 genoeg andere leuke smartphone spellen kan downloaden, die meer waarde geven voor je geld dan dit spel. Leuk om eens gratis te spelen, maar niks om naar huis te schrijven.

Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.