F1 2019

Review: F1 2019

Reviews

Onze Max weet dit jaar toch nog aardig te verrassen met zijn prestaties in zijn RB15. Weet Codemasters met F1 2019 ook dit jaar weer een tandje bij te zetten? Of zit het team al aan hun max?

F2 kampioen

De grote toevoeging van dit jaar is toch wel de F2 kampioenschap. Je kunt namelijk strijden om de beste F2-coureur van 2018 te worden. Hierin zitten namelijk drie coureurs die inmiddels al de stap naar de ‘koningsklasse’ hebben gemaakt, namelijk Albon, Norris en Russell.
F2 is niet zo maar een extra tak van de sport die is toegevoegd, want het is echt even wennen aan de besturing van de wagens. Deze hebben minder downforce en je zult dit zeker bij het bochtwerk gaan merken. De bolides sturen heel anders in en je zult vaak ondersturen. Je zult als je weer in een F1-bolide stapt gelijk merken hoe groot het verschil tussen de twee klasse is.

F1 2019

In de carrière modus is de F2 dan ook verwerkt, al is het maar op een minimale manier. Je maakt namelijk kennis met twee concurrenten en terwijl jij enkele hoogtepunten (of dieptepunten afhankelijk van je prestaties) beleeft, zal de strijd losbarsten. Dat gebeurt niet alleen op de diverse circuits, maar ook daar buiten. De concurrent probeert je uit de tent te lokken en het is aan jouw om je hoofd koel te houden en de strijd op de baan aan te gaan.

Het is alleen jammer dat de gesprekken buiten de baan niet bepaald noemenswaardig zijn. Het acteerwerk is niet om naar huis te schrijven en hebben veel weg van de interviewdame die ook dit jaar jammer genoeg weer van de partij is.

Genoeg verbeteringen doorgevoerd

Naast de komst van de F2 is er ook nog genoeg verbeterd aan de game. Zo zijn de graphics flink opgepoetst en is dat vooral te merken in de avondraces zoals Bahrein en Singapore. Voornamelijk de belichting in deze races zijn een stuk aangenamer! Maar ook met races in de regen zie je daadwerkelijk grote verschillen met het vorige deel.

De AI is ook een stuk agressiever dan vorig jaar, maar ik moest hem wel eerst opschroeven om er een echte uitdaging van te maken. Zodra je dit gedaan hebt, zul je merken dat tegenstanders niet meer de deur voor je open zullen laten staan en dat voegt allemaal extra punten toe aan het realisme van deze game!

Tot slot is het online gedeelte ook voorzien van de nodige updates. Zo kun je makkelijker een lobby of leagues gaat makkelijker en Codemasters komt met wekelijkse evenementen om je toch weer terug te laten keren naar de multiplayer.

F1 2019

Al het vertrouwde is er ook nog

Voeg al deze eerder genoemde elementen aan de bekende (en wat extra’s) van voorgaande delen en je hebt F1 2019. Wagens rijden nog steeds zoals je verwacht en de circuits zijn nog steeds zoals je ze gewend bent. Al stuiteren de bolides niet meer zo extreem als in F1 2018, zul je ook niet het idee hebben dat de wagens aan de straat zijn vastgeplakt. Kortom alle ingrediënten voor een te gek F1/ F2-seizoen zijn aanwezig en daardoor is F1 2019 is zeker een must-have voor de fans!

 

F1 2019

Uitgever: Koch Media
Ontwikkelaar: Codemasters
Releasedatum: 28 juni 2019
Platforms: pc, PlayStation 4 en Xbox One
Gespeeld op: PlayStation 4 Pro

 

 

 

 

 

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.