Dragon Ball FighterZ

Review: Dragon Ball FighterZ

Reviews

Bandai Namco is een van de grote uitgevers die de Switch volop blijft ondersteunen. Dit doen ze met Dark Souls: Remastered, maar ook met Dragon Ball FighterZ. De vraag blijft echter: Hoe veel levert de game op Nintendo’s console in?

Begin dit jaar schreef onze Dwayne al een uitgebreide review over de PlayStion 4-versie van de game en eigenlijk gaan we je in de review van de Switch-versie uitleggen waarom je de game, driekwart jaar later (alsnog) voor de Switch moet halen.

De Switch-versie is ondanks de mindere kracht van de console wel degelijk een nette port. In een vechtgame waarin drie spelers het tegen drie andere opnemen in flitsende gevechten is het belangrijk dat de game zo soepel mogelijk verloopt. Daarover valt dan nagenoeg niet te klagen. Het enige waar de game tegen opkijkt, zijn ietwat langere laadtijden, maar gelukkig maakt de vette soundtrack het wachten waard. De uitgever heeft echter wel een mooie kans laten liggen en dat is de DLC.

De game is namelijk voor de volle mep te koop, terwijl je voor hetzelfde geld de pc, PlayStation 4 en Xbox One-versie inclusief alle DLC kunt scoren. Het had toch mooi geweest dat de Switch-gebruikers voor hun geduld beloond zouden worden. Desalniettemin kunnen zij zich uren vermaken met deze geweldige game.

Ook online is de game nog niet heel erg druk wat een nadeel is als je daarvan houdt. De lobby’s zijn tot dusver niet echt gevuld en dat is erg jammer. Als je er dan vervolgens voor kiest om met een vriend offline multiplayer te spelen, is het aan te raden om twee joy-con-controllers te hebben (of liever twee Pro-controllers), aangezien het spelen met alleen een linker of rechter joy-con-controller niet echt fijn is. Je raakt ten eerste al een aantal aanvallen kwijt en het speelt niet lekker met zo’n kleine controller.

Dragon Ball FighterZ

Uitgever: Bandai Namco
On
twikkelaar: Arc System Works
Releasedatum:  29 september 2018
Platforms: Nintendo Switch
Gespeeld op: Nintendo Switch

 

 

 

 

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.