Captain Toad Treasure Tracker

Review: Captain Toad: Treasure Tracker

Reviews

Nintendo komt ook deze maand weer met een heruitgave van een Wii U-game. De reden is eigenlijk duidelijk, maar speelt Captain Toad: Treasure Tracker net zo lekker op de Switch?

Geen excuus meer

Daarop kunnen we eigenlijk alleen maar volmondig ja op zeggen. De charmante platformgame speelt stiekem zelfs een beetje beter dan die Wii U-versie. Dit komt doordat je nu constant op een scherm aan het focussen bent, in plaats van de twee schermen. wat overigens ook mogelijk was bij de Wii U-versie.

Het is geen schande als deze game compleet aan je voorbij is gegaan, maar nu heb je eigenlijk geen excuus meer om hem alsnog in huis te halen. Captain Toad: Treasure Tracker komt eigenlijk uit een mini-game in Super Mario 3D World.

Het is een behoorlijke simpele platformer, althans qua besturing en beweging. Je moet de puzzels in 73 3D levels zien te kraken en ondertussen ook nog op zoek gaan naar diamanten en de ster om het level te voltooien. De levels zijn over het algemeen vrij compact, maar bevatten echter veel geheime gangetjes en wegen. Kortom je zult toch behoorlijk moeten zoeken om te zien hoe je verder moet.

Captain Toad Treasure Tracker

Je bestuurt niet alleen Toad, maar ook constant de camera, waardoor je soms even de weg kwijt kunt raken of Toad uit het oog verliezen. Gelukkig zal dit niet echt gebeuren, maar het is wel even een heel ander soort platformer dan games als Crash Bandicoot of de Donkey Kong-games.

Toad kan namelijk niet zo veel als die personages en kan eigenlijk alleen maar lopen, dingen uit de grond trekken en gooien. Bij sommige levels kun je hem helpen door voorwerpen te verschuiven waardoor Toad zijn pad kan vervolgen en ook kun je vijanden tijdelijk stil laten staan door op het scherm te drukken.

Captain Toad Treasure Tracker

De kracht van deze game

De game is daarentegen gewoon erg leuk en uitdagend om te spelen. Dit heeft deze ook voornamelijk te danken aan de diversiteit die de game te bieden heeft. De levels zijn lekker variërend, van snelle ritjes in een mijnwagen tot spannende levels boven lava. Het blijft boeiend en ook qua niveau is het erg afwisselend, waardoor je niet een hoop levels achter elkaar krijgt waar je even wat langer zoet mee bent.

Het enige wat jammer is, zijn wat afwezige levels uit de Wii U-versie, maar die zijn vervangen door exclusieve Switch levels. Deze zijn gebaseerd op Super Mario Odyssey en zijn ook weer een echte beleving. Je zult echter wel eerst door de singleplayer heen moeten om ze te ontgrendelen, maar dat is zeker de moeite waard.

Geef deze parel toch maar een kans!

Mocht je Captain Toad: Treasure Tracker nooit op de Wii U gespeeld hebben, is dit toch zeker een game die in je collectie thuishoort. Althans als je een Switch in huis hebt, natuurlijk. De game is leuk om te spelen en ook lekker om even tussendoor te spelen. Al is het maar om al die diamanten te verzamelen of die extra taak voor elkaar te krijgen.

Captain Toad Treasure Tracker

Uitgever: Nintendo
Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum:: 13 juli 2018
Platforms: Nintendo Switch
Gespeeld op: Nintendo Switch

 

 

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.