Review: AOC C32G1 monitor

AOC is druk bezig met het uitgeven van game monitoren dit jaar. Al eerder hebben wij de AOC 27G2U  beoordeeld, waar we zeker positief over waren. Onlangs is ook de AOC C32G1 uitgebracht. Zijn wij hier ook zo positief over?


Out of the box

Ook dit scherm is enorm gemakkelijk uit de doos te halen en in elkaar te zetten: je schroeft de poot in elkaar (geen schroevendraaier nodig) en klikt het vervolgens in de achterkant van het scherm. Qua looks is hij te vergelijken de 27G2U: strak en mooi, zonder overdreven poespas. De poot en de achterkant hebben een hoekig design en hebben rode biezen, wat er zowel professioneel als volwassen eruit ziet. De monitor staat stevig op zijn poot, ook als ik het bureau schudde of wanneer ik het beeldscherm wat steviger behandelde. Het is helaas niet mogelijk om de hoogte te verstellen, maar je kan de monitor wel naar boven en onder kantelen.

De specificaties

De AOC C32G1 is een 32″ curved Full hD monitor, met 1 miliseconde vertraging en 144HZ verversingssnelheid. Net zoals de AOC 27G2U is dit scherm gemaakt om mee te gamen, met minimale vertraging en een hoge verversingssnelheid om de game ervaring zo strak en soepel mogelijk te maken. Competitieve gamers kunnen goed vooruit met deze specificaties en dat is ook waar de C32G1 op gericht is. Tevens gaat het om een IPS scherm: je kan dus het scherm vanuit een hoek bekijken zonder kleurvervorming. Daarbij zit er ook een anti-schitter laag op, zodat je geen weerkaatsingen van het licht ziet bij donkere stukken.

32 ” en curved

In vergelijking met de 27G2U, zijn er bij de C32G1 twee nieuwe aspecten: het formaat en de curve. Er zijn online nogal wat discussies over 32″ met gamen. Sommigen vinden het perfect, anderen vinden het weer te groot. Ik moet eerlijk bekennen: ik vind 32″ geen probleem om op te gamen. Het is lekker fors, maar ik verlies geen overzicht tijdens het gamen. De curve vind ik zelf ook een mooie toevoeging: buiten het feit om dat het qua design er super gaaf uit ziet, geeft het ook een soort driedimensionale look op het scherm. Ik heb er erg van genoten tijdens het gamen, al zou het niet staan op mijn vereisten-lijstje voor mijn volgende game monitor.

Ik heb een aantal games getest: DOOM (2016), Minecraft, Surviving Mars en Outer Worlds. Alle deze spellen spelen heerlijk op de C32G1; door de lage inputlag en de hoge verversingssnelheid is het een feest voor je ogen. Ook de kleuren zijn weer helder en vol en ik heb geen enkele keer gehad dat ik problemen had met de gamma, het kleurenpalet of van screen tearing (met dank aan AMD Freesync). Ik vind de beeldkwaliteit nog beter dan bij de 27G2U, al zullen ze elkaar niet veel ontlopen. Het was allemaal net wat strakker en net wat kleurrijker, wat natuurlijk altijd beter is.

Dezelfde problemen als de 27G2U

De nieuwe curved monitor van AOC loopt echter tegen dezelfde problemen aan als zijn kleinere broertje: de kleurinstellingen en het gebrek aan LED-verlichting bij de fysieke knoppen. De kleurenwaas die de instellingen met zich meebrengen, doen niets goed en laten alleen mijn wenkbrauwen fronzen. Ik begrijp niet de meerwaarde hiervan; gebruik gewoon de standaardinstellingen en het ziet er allemaal prima uit. Daarbij moet ik nog steeds met mijn telefoon de knopjes op het beeldscherm verlichten,om te zien of ik wel de juiste dingen in toets. Maak de afbeeldingen of een andere kleur, of bouw een LED-verlichting in je monitor.

De AOC C32G1 is een echte aanrader: het is een prachtige game monitor voor een zachte prijs. Voor nog geen €269,- kan je al een monitor bezitten die geschikt is voor een professionele gamer. Het formaat en de curve kunnen wat imposant zijn voor sommige mensen en het zal de nodige discussies laten oplaaien, maar naar mijn idee zijn dit alleen maar pluspunten. Als je op zoek bent naar een betaalbare monitor van een flink formaat, dan is de AOC C32G1 een uitstekende keuze.

Tagged
Boyd Willemsen
Typische IT'er die gek is van games en tech en al wat jaartjes schrijft voor Gamingnation.
http://Gamingnation.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.