Previews

Preview: Watch Dogs Legion

De Watch Dogs franchise heeft op zijn zachts gezegd een bevlogen geschiedenis. Van een eerste overhyped deel tot een veel luchtiger en losbandiger tweede deel, is het nu tijd om de trilogie te voltooien. Ubisoft bedacht dat daar in ieder geval een nieuwe setting voor gepast was, wat resulteerde in een sandbox in Londen. Maar er was iets meer nodig, moet de uitgever gedacht hebben. Hun idee; proberen om elke NPC in de game speelbaar te maken. Zij beweren nu dat hen dat gelukt is binnen Legion. Het is een gedurfde stelling en eentje die ik graag zou willen onderzoeken.

Het Londen van Watch Dogs Legion is er slecht aan toe. Een fascistische overheid onderdrukt diens bevolking. Overal zie je bijvoorbeeld graffiti met rebelse teksten. Een mooi voorbeeld dat ik ontdekte was; nowhere to sleep? Stay Woke! Ubisoft moet hierin geïnspireerd zijn door verhalen als V for Vendetta en Children of Men. Zo´n fascistische setting is de perfecte achtergrond voor een hacker-organisatie als Dedsec, die terugkeert uit Watch Dogs 2.  Zij willen deze fascistische overheid met man en macht bevechten.

Maar om zoiets te doen heb je een team nodig en dat is waar de gameplay van Legion grotendeels om draait. De bewering is namelijk dat je iedere NPC in Londen zou kunnen rekruteren voor jouw organisatie. Iedereen die je rekruteert zal dan ook speelbaar zijn en eigen vaardigheden meebrengen. In de demo die Gamingnation te zien kreeg moesten we op zoek naar nog een hacker. Hij of zij zou perfect zijn voor een bepaalde missie. Al snel kwamen we in een pub een hacker tegen die we wilde rekruteren.

Spider-bot

Op de kaart van de open wereld blijkt dat je ook het looppad van ieder gemarkeerd personage kan volgen. Zo weet je waar en wanneer ze te vinden zijn om ze te rekruteren. Dat rekruteren gaat overigens niet zomaar, mensen zullen niet uit het niets onderdeel willen worden van een rebelse groep als Dedsec. Dus moesten we een missie voor die persoon uitvoeren, die ging over het wissen van strafgegevens uit een politiedatabank.

Een tripje naar Scotland Yard was het gevolg. Hier komen de wat bekendere aspecten van de Watch_Dogs-reeks naar voren. Denk hierbij aan rondrijden in de sandbox, stealth en third person shooting. Deze lijkt grotendeels meegenomen te zijn vanaf het tweede deel. Legion introduceert ook een spider-bot, die relatief ongezien kan rondsluipen en vijanden eventueel kan verdoven. Dankzij een stealth-aanpak wist de speler de missie te voltooien en de hacker te rekruteren. Dus werd het tijd voor de volgende missie waarbij de hacker een hoofdrol speelde.

Niet van mijn geloof gebracht

Als je een nieuw personage rekruteert kan je daar een aantal dingen mee doen. Ten eerste moet je een class kiezen, waarvan er per personage drie opties zijn. Het lijkt me dat de drie opties wel passen bij de vaardigheden die dat personage van tevoren al had. Voor de komende missie kozen wij er dus voor om van deze persoon een hacker te maken. Heb je dat gedaan, dan kan je ook een bepaalde perk voor ze kiezen. Stealth, hacking en combat zijn een aantal opties waarmee die perk zou kunnen helpen.

Aan het einde van de demo kwam een van Dedsec´s teamleden in een vuurgevecht terecht. Jammer genoeg werd hij doorgeschoten. Legion heeft permadeath, waardoor het verliezen van een teamlid grote gevolgen voor het spel zou kunnen hebben. Saillant detail was dat de naam bekend werd van de politieagent die ons teamlid had doodgeschoten. Ik vroeg me daardoor af of het mogelijk was om die specifieke agent op te zoeken en ook proberen te rekruteren. Jammer genoeg werd dat bij de demo niet duidelijk.

Ondanks dat ik een beetje sceptisch blijf over het kunnen rekruteren van iedere NPC, heeft de demo me nog niet van mijn geloof gebracht. De rekruteringsgameplay zou wel eens veel potentie kunnen hebben. We gaan het meemaken als Watch Dogs Legion op 6 maart uitkomt.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.