Hands-on Nieuws

Hands-on: World of Tanks VR

World of Tanks VR

Elkaar beschieten met tanks in virtual reality een goed idee? Wij mochten tijdens Gamescom World of Tanks VR onder de loep nemen, check deze hands-on voor onze ervaring!

Ja, maar

Voor een optimale VR ervaring had Wargaming gekozen voor een vrij grote ruimte met daarin vier HTC Vives. Vrij bewegen was dus mogelijk, maar in deze VR game niet echt nodig. Het draaide namelijk vooral om het rijden in een tank en het richten en schieten met het kanon. De demo speelde zich af in een woestijn-achtige level met als doel elkaar zoveel mogelijk kapot schieten.

De besturing was in het begin even wennen. Zowel door de VR bril als door het besturen van een tank in het algemeen. Echter wende dit heel snel en voelde de besturing uiteindelijk vrij natuurlijk. Helaas blijft de kwaliteit van zelfs de beste VR bril nog vrij ver achter bij een normale game-ervaring. Met name in een game als World of Tanks is het jammer dat vijanden in de verte soms niet goed te zien zijn. Het concept is tof, alleen zorgt de VR ervaring in ons geval niet echt voor een toegevoegde waarde.

Na het spelen van de game was er nog tijd om wat vragen te stellen. De game is speelbaar in een van de PlayVR in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.