Hands-on

Hands-On: Twin Mirror

Twin Mirror

Vandaag weer een nieuwe Hands-On die we tijdens Gamescom mochten proberen bij Bandai Namco. Ditmaal speelden we de psychologische thriller Twin Mirror, die in samenwerking met ontwikkelaar Dontnod Entertainment wordt gemaakt. De game werd tijdens de E3 aangekondigd en was op Gamescom voor het eerst speelbaar. Dwayne ging aan de slag met het verhaal rond hoofdpersoon Sam en zijn duistere psyche.

Sam is een journalist uit het fictieve stadje Basswood, die om nog onduidelijk redenen niet plezierig terugkijkt naar zijn tijd in het stadje. Hij word onverhoopt toch gedwongen om terug te keren en de demonen uit zijn verleden onder ogen te komen.

Sam wordt wakker in een hotelkamer. Hij is te laat met uitchecken en wordt dringend verzocht zo snel mogelijk uit te checken en het hotel te verlaten. Als hij zich wil aankleden ziet hij echter dat zijn overhemd onder het bloed zit en hij heeft geen idee waarom. Het begin van een zoektocht door Sam’s gedachten en herinneringen, maar ook door zijn psyche, die al dan niet een zéér duistere kant heeft.

WCCFtwinmirror
Een kater na een avondje drinken wordt toch een stuk zwaarder als je kleren onder het bloed blijken te zitten.

Sam wordt namelijk geteisterd door een entiteit genaamd The Double: deze aanwezigheid, die sterkte uiterlijke gelijkenissen vertoont met Sam zelf, dient een beetje als het duiveltje op de schouder van Sam. Vaak zal hij verschijnen en je aan- of afraden om een bepaalde beslissing te nemen en uiteraard mag je zijn advies opvolgen of naast je neerleggen. Je keuzes zullen op bepaalde manier het verhaalverloop beïnvloeden.

The Double is een soort geraffineerdere versie van Sam. Duidt zijn aanwezigheid wellicht op een dubbele persoonlijkheid?

Paleis vol met zonden

Sam’s Mind Palace is de plek waar de puzzelstukjes uit zijn verhaal op hun plek vallen. Door te wisselen tussen het paleis van het onderbewuste en de realiteit bouw je een tijdlijn van gebeurtenissen op en kom je erachter wat Sam nu allemaal precies gedaan heeft. Zo gingen we tijdens de Hands-On op zoek naar clues in de hotelkamer, voegden we deze clues samen om een hypothese te stellen, om vervolgens te concluderen of deze hypothese aannemelijk is, of niet helemaal accuraat bleek te zijn.

Twin Mirror - Mind Palace Entrance
Het surrealistische Mind Palace is de plek waar Sam zijn zoektocht naar de waarheid vorm krijgt.

Op deze manier reconstrueerden we de minuten voordat Sam ging slapen en kwam we erachter dat hij moest overgeven toen hij de vorige avond de hotelkamer binnenkwam, zijn bebloed shirt als een bezetene probeerde schoon te maken, en ook nog eens zijn telefoon in een woedebui kapot gooide tegen de muur. Dat Sam wat serieuze issues heeft werd dus al duidelijk. Tenslotte moesten we beslissen of we het bebloede shirt zouden meenemen of achterlaten, een keuze die natuurlijk snel gemaakt was.

Veel vragen

Op het eerste oog lijkt Twin Mirror een interessant verhaal te hebben, maar het is natuurlijk nog niet helemaal duidelijk hoe dit verhaal zich gaat ontwikkelen, welke rol The Double uiteindelijk aan zal nemen en of Sam echt een gespleten persoonlijkheid heeft, zoals de Hands-On deed vermoeden. Uiteindelijk blijven we met een hoop vragen achter, dus deze game zullen we zeker blijven volgen!

Twin Mirror zal in drie delen verschijnen, het eerste deel genaamd Lost on Arrival verschijnt volgend jaar op PlayStation 4, Xbox One en Steam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.