Hands-on 2

Hands-on: Need for Speed Heat

Need for Speed Heat, EA, Ghost Games, launchtrailer

EA verraste vriend en vijand door de nieuwe Need for Speed niet tijdens EA Play aan te kondigen, maar net voor de Gamescom. Hoe gaat Need for Speed Heat ons proberen te verrassen?!

Weinig vernieuwend

Om gelijk met de deur in huis te vallen gaat Need for Speed Heat geen hele gekke dingen doen. De enige grote veranderring aan de game die ik tijdens de demo zag was het feit dat er nu een dag en nachtcyclus is, maar echt schokkende dingen hoef je niet te verwachten. Dit hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat de game zijn
Er zijn namelijk dingen uitgehaald waar we erg verblijd van werden, namelijk de speed cards en de loot boxes. Het is eigenlijk al jammer dat je anno 2019 blij wordt dat er geen lootboxes meer in een game zitten.
Need for Speed Heat lijkt voor de rest niet veel anders te doen dan wat de voorgaande deden. Een verhaallijn die waarschijnlijk zo dun is dat het binnen no-time vergeten is, maar wel een die draait om het racen en dat vind ik eigenlijk alleen maar goed.
Ook kun je naar alle hartenlust weer helemaal losgaan op het tunen van je wagen. Sterker nog: je kunt nu al via iOS en Android een app downloaden waardoor je er alvast mee kunt beginnen. Dat geeft je alvast een voorsprongetje als je van plan bent de game in huis te halen.

Need for Speed Heat

Cops vs Straatracers

Need for Speed Heat lijkt aan de ene kant weer meer naar de roots van de serie te gaan, maar dan in een open wereld setting. Dit keer speelt de game zich af in het fictieve Palm Springs, wat het best te vergelijken is met Miami.
Qua verhaal weet ik niet precies wat er dit keer voorgeschoteld gaat worden, maar je zult dus niet alleen ’s nachts meer racen, maar ook overdag de straten onveilig maken. In de avond/ nacht zal er echter meer gevaar op de loer liggen, aangezien dan ook de politie je op de hielen gaat zitten.
Naast dat dit effect heeft op je race zul je na/ tijdens de race ook deze politie van je af moeten schudden, want als je gearresteerd wordt kost dat geld. Je zult namelijk een flink bedrag moeten neerlappen om weer met een ‘schone lei’ verder te gaan. Naast het ontkomen aan de politie moet je ook elke keer eerst naar een schuilplaats voordat je weer je weg kunt vervolgen. Dit deden ze ook al in Rivals en dat heeft me toentertijd niet weten te bekoren, maar wellicht hebben ze daar in dit deel wel een andere oplossing voor.
Qua gameplay kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat er vrij weinig veranderd lijkt ten opzichte van de vorige twee delen. Het is gewoon een leuke arcade racegame, waar je uren plezier aan kunt beleven. Het is alleen nog even afwachten of de gameplay ook naar een tiental uren spelen nog steeds leuk en gevarieerd blijft. Daar heb ik immers net te kort voor gespeeld om daar een oordeel over te geven.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.