Hands-on

Hands-on: Gears 5 Horde Mode

Gears 5

Dit jaar mag wel gezegd worden dat er een aantal opzienbarende aankondigingen waren op de Gamescom. Eén daarvan was het debuut van de Gears 5 horde modus. Sinds het derde deel was deze multiplayer modus afwezig. Het is hierbij de bedoeling dat je vijftig golven aan vijanden te lijf gaat. In Gears 5 doe je dat met een groep van vijf andere spelers.

In demo die Gamingnation te spelen kreeg zaten daar overigens skins tussen van Sarah Connor en Halo Reach. Tussen de golven door krijg je de mogelijkheid om barricades op te bouwen zoals turrets en prikkeldraad. In Gears 5 maakt qua barricades de Shock Turret diens introductie. Deze kan aankomende vijanden stunnen, waardoor jij de mogelijkheid hebt om hen er goed van langs te geven.

De demo die wij speelde bevatte tien waves. Iedere tiende wave wordt afgesloten met een bossfight. Zoals wel te verwachten wordt het aantal vijanden groter met iedere wave. Wat me opviel was dat er veel robots onder de vijandelijke gelederen waren. De bekende Locusts waren eigenlijk vrij zeldzaam. De reden dat ik dit jammer vind is eigenlijk heel subjectief. Het is voor mij namelijk een stuk bevredigender om een organisch wezen aan stukken te knallen in een game als Gears 5. De eerste keer dat ik daadwerkelijk een Locust te lijf ging met mijn shotgun, spatte deze uit elkaar in een regen van bloed. Een vrolijke kreet van mij was het gevolg.

Gears 5

Meteen kwam ik in de Horde modus groove terecht. Ammunitie verzamelen, barricades opbouwen, op tijd herladen en meerdere aanvalshoeken in de gaten houden horen daar allemaal bij. Ik raakte aan het einde enigszins gestrest, aangezien mijn ammunitie aan het opraken was. Het oppakken van anderen wapens kan dan een oplossing zijn.

Wat ik niet ongenoemd wil laten is de bossfight die aan het einde van de demo zat. Deze was met een helikopter, wat ik stiekem een beetje teleurstellend vond. Het Gears-universum zit vol met gigantische brullende monsters. Uiteraard zullen die wel bewaard worden voor de andere vier bossfights, maar toch kon ik mijn teleurstelling niet onderdrukken.Al met al ben ik blij dat de horde modus terug is.  Het zal naar mijn verwachting een zenuwslopende ervaring worden, maar zolang er maar een hoop hersenen kapot geknald kunnen worden, hoor je mij niet klagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.