WRC 8

Preview: WRC 8

Previews

Vorig jaar skipte Kylotonn Games de WRC-reeks om V-Rally 4 te kunnen brengen. Dit jaar keert men terug naar de andere serie. Gaat WRC 8 ons dit jaar wel overtuigen?

Rally management

In voorgaande delen moest je jezelf in de kijkers zien te rijden en van de laagste classes van de sport opwerken tot het ‘grote geweld’. Dit jaar zul je niet alleen dit doen, maar ook je hele team managen. Dit betekent dus de juiste mensen aannemen om uiteindelijk zo goed mogelijk op de baan te kunnen scoren. Denk aan het aannemen van technische mensen tot aan personeel die het weer voor je in de gaten houden.

Dat laatste heeft dan weer effect op de keuze banden die je kunt maken voor de rally’s. Mocht er toch regen komen dan wordt je aangeraden om met de daarvoor bestemde banden te rijden of juist voor hardere banden als het niet regen niet doorzet.

Het managementsysteem lijkt enigszins op die van het eerdergenoemde V-Rally 4, maar is nog verder uitgediept. Onder andere met een skill tree, die weer erg veel op die van de F1-serie weg heeft. Echter is het wel zo dat je jouw contracten daarop kunt aannemen, aangezien de autobedrijven ook weer hun specialisten hebben en dit dus wel handig is als dat aansluit op die van jou. Hoe dat precies helemaal in zijn werking gaat hebben we niet gezien en kunnen we ook pas beoordelen als we de volledige game onder de loep hebben genomen.

Vernieuwd interface en eSports

Kylotonn vond ook dat het UI van de vorige delen wel eens voorzien konden worden van een upgrade en voor zover ik het gezien heb, zag het er een stuk interessanter uit. Het team is overigens ook druk bezig geweest om de diverse autobedrijven en coureurs te benaderen om de besturing van hun auto’s onder handen te nemen. De meeste vonden zelfs dat de controls behoorlijk overeen kwamen met de real deal. Ook daarvoor hebben we helaas te kort gespeeld om er een oordeel over te kunnen geven. Het voelde allemaal goed, maar we reden met zijn tweeën allebei een relatief korte rally.

Wel kunnen we zeggen dat de ontwikkelaar het eSports gebeuren van de game wil uitbreiden. Spelers kunnen strijden om de snelste tijden neer te zetten in diverse stages en uiteindelijk zullen de 10 beste uitgenodigd worden om de kampioen te worden. Deze finale zal ook worden gestreden op een echte rally parcours en de winnaar kan zelfs een echte auto (geen rally natuurlijk) kunnen winnen!

Qua visuals vond ik het allemaal nog erg magertjes qua verbeteringen. Het publiek is nog steeds erg houterig en de rest lijkt niet echt een upgrade gehad te hebben. Desalniettemin ben ik toch benieuwd wat de game te bieden heeft over een kleine twee weken!

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.