Preview: Astral Chain

Previews

Dat de grote game van Platinum Games voor de Nintendo Switch niet Bayonetta 3, maar Astral Chain lijkt te worden, is een behoorlijke verrassing. Gelukkig is deze game dat ook!

Neuron Agent

In Astral Chain speel je een elite politieagent in een stad genaamd The Ark. Als Neuron agent zul je namelijk op jacht gaan naar wezens uit andere dimensies die uit allerlei hoeken komen gekropen. In het begin van de game zul je zelf een agent(e) kunnen customizen en zit je dus niet vast aan een bepaalde agent(e). Deze agenten zijn daar speciaal voor aangenomen, omdat ze beschikken over zeer geavanceerd materiaal, waaronder hun eigen Legion.

Een Legion is niet alleen een partner die je helpt met de puinresten uit andere dimensies op te ruimen, maar ook degene die je bijstaat tijdens de gevechten en helpt als extra tool om bepaalde puzzels op te lossen. Doordat de lokale politie van The Ark nogal schuw is tegenover de Neuron komt het goed uit dat deze agenten jouw Legion niet kunnen zien en jij ze bijvoorbeeld kunt afluisteren voor handige info.

Je bestuurt niet alleen je eigen personage, maar ook jouw Legion. Deze twee zitten namelijk geketend aan elkaar en alhoewel het wel zo lijkt, is het alles behalve een blok aan je been. De Legion verbruikt namelijk energie en zul je dus niet constant met twee personages hoeven te spelen. Door de ‘puinresten’ uit de andere dimensie op te rapen, vergaar je energie, maar je kunt hem ook laten rusten in een speciaal apparaat dat om je arm zit.

Astral Chain is namelijk meer dan een hack-and-slash game, want je zult namelijk ook op onderzoek uit moeten. Dit doe je niet alleen met je Legion, maar ook met je IRIS-scan, waarmee je handige informatie kunt vergaren.

Heerlijke Platinum Games actie

Tijdens de demo die we vandaag te zien kregen, zagen we natuurlijk ook gevechten en daar komt het interessantste van de demo. Je hebt namelijk een wapen dat je kunt gebruiken voor close combat (een zwaard), die tegelijkertijd ook te gebruiken is als vuurwapen voor grotere afstanden.

Qua gevechten kun je ook echt goed merken dat dit een typische game van Platinum Games is. Dit is natuurlijk alleen maar complimenteus bedoeld, want als iemand goede vechtgames maakt, zijn zij het wel. Echter kent deze game een unieke twist.

Je kunt tijdens de gevechten kiezen om met of zonder je maatje te vechten. Echter zorgt een samenwerking voor erg gave combo’s. Zo kun je de ketting die tussen jullie hangt gebruiken om vijanden vast te zetten of je Legion gebruiken om bij vijanden te komen die zich in de lucht bevinden.

Tijdens de demo zagen we twee verschillende Legion in actie, waarvan een gebruikt kon worden als super geavanceerde pijl en boog en de andere degene is die vanaf het begin aan je gekoppeld is. In totaal zullen er vijf verschillende Legion zijn, die elk hun eigen vaardigheden zullen kennen.

In een later stadium kun je de Legion ook los van jouw het gevecht aan laten gaan en een andere Legion oproepen om naast je te strijden. Het is alleen nog even afwachten hoe chaotisch het gaat worden als je meerdere Legion los laat.

Astral Chain

Astral Chain: Beloofd veel goeds

Astral Chain ziet er uit als een ijzersterke game van een even sterke ontwikkelaar. De game combineert de toffe gameplay met een unieke Twist die de Legion met zich meebrengt. Het brengt niet alleen extra mogelijkheden in de gevechten, maar ook variatie in de gameplay. Het goede nieuws is dat we niet lang op de game hoeven te wachten, want deze ligt vanaf 30 augustus al in de winkels!

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.