Star Wars Battlefront 2

Politiek in België en Hawaii storten zich op lootboxes

Nieuws

Terwijl Nederland nog onderzoek doet naar het gok element aan lootboxes, ondernemen België en Hawaii al actie.

“It’s a trap!”

Politicus Chris Lee van de Amerikaanse staat Hawaii noemt lootboxes openlijk een val om kinderen geld uit te laten geven dat zij niet hebben. Hierbij gebruikt hij de populaire Star Wars quote “It’s a trap!” De politiek in Nederland is er nog niet uit, maar Lee en de zijne zijn er zeker van; een lootbox is een vorm van online gokken. “Star Wars Battlefront II is een online casino, ontworpen om kinderen uit te lokken om te betalen.” aldus Lee.

Dichterbij is dit ook gaande, de Belgische Minister van Justitie Koen Geens wil een ban op in-game aankopen met een willekeurig resultaat. Dit is gebaseerd op een lokaal gaming comité die vindt dat de combinatie van geld en verslaving gelijk staat aan gokken. Geens geeft verder aan dat de mix tussen gaming en gokken niet goed is voor de geestelijke gezondheid, zeker bij een jonge leeftijd.

De eerste stappen zij genomen in België, maar daadwerkelijk resultaat zal nog even op zich laten wachten aangezien alles eerst nog door de Europese Unie beoordeeld moet worden.

De mogelijkheid om lootboxes in Star Wars Battlefront II is, onder andere door kritiek van Disney, weggehaald. Toch zijn politici wereldwijd zich nog steeds aan het buigen over de kwestie. Zodra er meer nieuws is over de aanpak van lootboxes lees je dat natuurlijk hier, tot die tijd kan je meer lezen over België wil gokken in games verbieden, het onderzoek naar lootboxes in Nederland en hieronder kan je de statement van Chris Lee (Hawaii) zien.

Tagged
Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.