Pokemon day, pokemon, nintendo

Pokémon Day 2018: Wat valt er te beleven?

Nieuws

Vandaag viert The Pokémon Company de release van hun eerste Pokémon games; Red and Green (later Blue).

Pokemon day, pokemon, nintendo

Keep the spirit alive

Elk jaar vieren we de release van de allereerste games op de Nintendo GameBoy. In 2018 is dit alweer 21 jaar geleden. Door middel van kleine activiteiten probeert de uitgever om Pokémon vandaag in het zonnetje te zetten. Niet al te groots, maar op subtiele manieren.

Op Snapchat zijn er de komende tijd verschillende filters te vinden van Bulbasaur, Charmander and Squirtle. Er zullen ook een aantal Pokémon stickers worden toegevoegd. Wees er wel snel bij, want de filters en stickers blijven niet voor eeuwig in de app. Bulbasaur maakt al snel plaats voor Charmander en daarna voor Squirtle.

snapchat, bulbasaur, pokemon, pokemon day

In Pokémon GO is er tot 28 februari weer een speciale Pikachu te vangen. Deze zorgt voor extra stardust en kan de speciale move; Present. Pikachu zal te herkennen zijn aan een typerende feestmuts op zijn hoofd.

Sinds gisteren kunnen mensen met Google Home of Amazon Alexa apparaten ‘Pikachu Talk’ downloaden. Het is via de app mogelijk om Pikachu vragen te stellen. Een antwoord zal dan volgen in de vorm van ‘pika’. Vooralsnog is het niet een serieus bedoelde app, maar meer een grappige manier om vandaag Pokémon Day te vieren.

pikachu talk, app, google home, amazon echo, pika

Tot slot is het mogelijk om via een niet-Nederlandse versie van de Pokémon website tijdelijk de nieuwste film ‘I Choose You’ te bekijken. In deze laatste Pokémon film wordt teruggeblikt op het twintigjarig bestaan van de franchise en gaat terug naar het begin. Weliswaar zonder Misty en Brock (hoe durven ze!!), maar wel een gemoderniseerde versie die geschikt is voor oude en nieuwe fans.

Op welke manier vieren jullie Pokémon Day?

Tagged
Robert Buckert
Gamer en muzikant sinds de N64. Nintendo consoles zijn mijn favoriet, maar ik heb ook een PS4 voor RPG exclusives zoals Uncharted, TLOU enzovoorts. Voor alles wat met Nintendo te maken heeft, ben je bij mij dus aan het juiste adres!
https://www.robertbuckert.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.