PlayStation 5, backward compatible, adviesprijs PlayStation 5 games

Playstation 5 verkocht 4,5 miljoen keer in 2020

Mis dit niet

De PS5 is in 2020 4,5 miljoen keer verkocht. Dit feit kwam naar buiten toen uitgever Sony haar kwartaalcijfers publiceerde.

De verkoop van Sony’s nieuwste console deed veel stof opwaaien in het afgelopen jaar. Het aanbod van het apparaat was veel lager dan de vraag, wat resulteerde in tekorten bij veel winkels. Het is dan ook niet vreemd om te denken dat de verkoop van de PS5 vele malen hoger had kunnen liggen. Nog steeds lijkt de aanvoer van PS5’s schaars. Een aantal online winkels geeft aan dat dit nog zeker voor een groot deel van 2021 zal gelden.

Het is overigens niet duidelijk hoe de verkopen van de PS5 zich verhouden tot die van de Xbox Series X/S. Microsoft heeft nog geen verkoopcijfers van hun console uitgebracht.

Tagged
Niek Vink
Oprichter, redacteur en columnist van Gamingnation Volg zijn Twitter-account op @NiekVink1

4 thoughts on “Playstation 5 verkocht 4,5 miljoen keer in 2020

  1. Ja leuk,ik heb ook een PS5 gekocht maar wat voor een troep komt er voor uit zeg.Sommige games komen qua graphics uit het jaar ps1 of ps2.Daar heb ik toch geen PS5 voor gekocht?Dus leuk dat die PS5 goed verkoopt maar begin nu maar eens echt grafische hoogstandjes te ontwikkelen voor dat ding .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.