PlayStation Productions Sony

‘PlayStation 5 bevat SSD en GPU die Ray Tracing ondersteunt’

Nieuws

Normaliter zou je bij een quote als de titel van het bericht denken dat het om een gerucht gaat, maar dit zijn woorden van niemand minder dan Mark Cerny.

Mocht je bij het lezen van de naam niet erachter kunnen komen wie dat precies is, geven je even een hint: Het is de ‘architect’ van de PlayStation 4.

In een gesprek met Wired geeft Cerny een hoop interessante informatie over de nog te onthullen opvolger van de PlayStation 4.

Cerny laat weten dat de PlayStation 5 gebruik maakt van de AMD Ryzen chip met 8 kernen, die onderdeel is van de Navi-collectie, dat Ray Tracing ondersteunt. Het is een aangepaste variant van de Radeon’s 7nm AMD Zen 2, een krachtige CPU dat later dit jaar op de markt gebracht wordt.

Daarnaast zal de console gebruik maken van een SSD, die volgens Wired retesnel is. Het fast travelen in Spider-Man zou geen 15 seconden (PlayStation 4 Pro) meer in beslag nemen, maar slechts 0,8 seconden.

De PlayStation 5 ondersteunt tot 8K, zal backwards compatible zijn voor PlayStation 4-games, bevat een disklezer en zal ook de huidige versie van de PlayStation VR ondersteunen.

Ondanks dat games nog steeds fysiek aangeschaft kunnen worden, zal Sony de ‘toekomst van gaming’ niet negeren. Dit zullen ze na de launch van de console dan ook gaan evalueren.

PlayStation 5 niet dit jaar

Echter weten we nu ook dat de console niet dit jaar zal verschijnen. Bovendien noemde Cerny de console geen PS5 of gaf hij er een andere codenaam. Het is zeer waarschijnlijk dat de console pas na de E3 aangekondigd gaat worden of misschien zelfs pas begin volgend jaar.

De aankondiging van de PlayStation 4 werd ook pas in februari van 2013 gedaan, maar we zullen dus nog wel even moeten wachten voordat we ermee aan de slag kunnen.

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.